Nyitókép forrás: allexis.sk

 

A Specializált Büntetőbíróság hétfőn nemzetközi, európai elfogatóparancsot adott ki Michal Suchoba ellen, aki a Vámszedő-ügy egyik főgyanúsítottja Jozef Brhel oligarcha mellett.

 

A rendőrség gyanúja szerint a vállalkozó aktív szerepet vállalt abban a korrupciós láncban, amely a Pénzügyi Főigazgatósággal korábban kötött szemérmetlenül túlárazott  információs technológiai szerződésekkel van összefüggésben. A letartóztatott gyanúsítottak között van František Imrecze, a Pénzügyőrség smeres kormányok által kinevezett, majd 2018-ban távozni kényszerült volt igazgatója, Peter Brhel, az oligarcha fivére, Jana Rovčaninová, Suchoba egyik cégének ügyvezetője és Michal Suchoba, az érintett cégek közvetlen tulajdonosa. A lánc végső kedvezményezettje Brhel volt.

 

Az eddigi bizonyítékok alapján legalább 42 millió eurós kárt okoztak az államnak – pontosabban ennyivel rövidítették meg az adófizetőket. Ha bűnösnek találják őket, 15 év börtönbüntetés is várhat rájuk.

 

  hirdetes_300x300   

Brhel és Imrecze már vizsgálati fogságban vannak, Suchobáról az a hír járja, hogy az Egyesült Arab Emírségekben tartózkodik. A szlovák belügyminisztériumnak kiadásáról fel kell vennie a kapcsolatot az ottani belügyminisztériummal.

 

DennikN.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.