Nyitókép: pcrevue.sk

 

A korona.gov.sk weboldalon működő foglalási rendszeren keresztül újonnan le lehet mondani az antigéntesztelés és a koronavírus-oltás első időpontját – tájékoztatott Veronika Beňadiková, az Egészségügyi Információk Nemzeti Központjának (NCZI) szóvivője.

 

„A gyakorlat azt mutatta, hogy az emberek leggyakrabban azzal a kéréssel fordulnak a híváskezelő központhoz, hogy lemondják időpontjukat, illetve újat kérjenek helyette”

 

– mondta Peter Bielik, az NCZI vezérigazgatója, aki bízik benne, hogy ennek a lehetőségnek az elérhetővé tétele sokak helyzetét megkönnyíti.

 hirdetes_300x300  

 

A tesztelés vagy az oltás időpontját a korona.gov.sk honlapon az Úprava – Overenie požiadavky (Módosítás – Követelmények ellenőrzése) szekcióban lehet lemondani. A módosításhoz a telefonszámot, a COVID-19 pass számát és a születési évet kell kitölteni, ezután SMS-ben egy azonosító kódot küldenek, amit meg kell adni.

 

A bejelentkezés után a felhasználó lemondhatja az antigéntesztelés vagy az oltás első időpontját, ezenkívül új időpontot is kérhet a tesztelésre és az oltásra is. Az új funkció lehetővé teszi a személyes adatok módosítását, illetve az utolsó tesztelés eredményének SMS-ben való elküldését.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.