Nyitókép: Körkép.sk

 

Sem az MKP, sem az Összefogás nem szeretné az előző, Smer (Hlas ) SNS – Most-Híd fémjelezte kormány visszatérését. Ezért mindketten elutasítják a Hlas és a Smer előrehozott választásokról szóló referendum kezdeményezését.

 

Az Összefogás ezzel kapcsolatban arra kéri szimpatizánsait, hogy ne írják alá az előrehozott választások érdekében indított petíciós íveket, melyet a Hlas és elnöke, Peter Pellegrini indított, és melyet a Smer is támogat.

 

„Bár a járványhelyzet kezelésében a kormány bőven követ el hibákat, úgy véljük, a helyzet rendezését a legkisebb mértékben sem javítaná, ha engednénk a SMER hatalomátvételi kísérletének. Nem feledkezhetünk meg a Szlovákiából korrupt maffiaállamot építő SMER-SNS-Híd kormány bűneiről, sőt, a mihamarabbi és minél szélesebb körű felelősségre vonást sürgetjük.“

 

 hirdetes_810x300  

– áll a párt portálunknak küldött állásfoglalásában.

 

A Körkép.sk megkereste az MKP-t is, hogy viszonyul a kérdéshez. Forró Krisztián pártelnök kérdésünkre elmondta, hogy az MKP nem támogatja az aláírásgyűjtést. Meggyőződésük ugyanis, hogy a társadalomban az utóbbi időben felgyülemlett problémákat a legutóbbi parlamenti választásokon felhatalmazást kapott kormánynak kell megoldania.

 

„Bár az MKP nem támogatja az aláírásgyűjtést, ez a népszavazási kezdeményezés figyelmeztetés a kormánynak, hogy a belső villongások helyett a polgárok problémáira kell összpontosítania.“

 

– nyilatkozta megkeresünkre Forró.

 

MKP, Összefogás: magyarok, ne írjuk alá a petíciós íveket

 

A két magyar párt tehát egyöntetűen arra kéri választóit és szimpatizánsait, hogy ne írják alá a petíciós íveket.

 

Az Összefogás ezzel mondana nemet a bűnszövetkezetekre, a korrupt bíróságokra, a tétlen speciális ügyészségre, az üres állami tartalékokra, a maffiával cimboráló politikai bűnözőkre, az államkassza szétlopására, az újságírók fenyegetésére és életének kioltására, a pozíciókkal való visszaélésre, az elherdált euró milliókra, a felfoghatatlan hazugságokra, képmutatásra, a választók megvezetésére.

 

„A referendumot kezdeményező korábbi kormánypárti politikusok nem a választók érdekében cselekszenek, hanem a NAKA nyomozói elől menekülnek”

 

– húzta alá Mózes Szabolcs, az Összefogás elnöke.

 

A Most-Híd ezúttal is kilóg a sorból

 

A Most-Híd nevű szlovák-magyar vegyespárt, mely az előző kormány tagja volt, nyilatkozatai alapján a jelenlegi kormány megdöntésében érdekelt. Mint ismert, Solymos László pártelnökkel, Gál Gábor korábbi miniszterrel és a párt más tagjaikkal szemben is több vizsgálatot folytat a NAKA.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 17 olvasónak tetszik ez a cikk.