Nyitókép forrása: shmu.sk

 

Országszerte borús és csapadékos időjárás várható. Szinte mindenhol havazásra kell számítani, a déli járásokban havaseső is előfordulhat, ritkábban eső. Bárhol előfordulhat jegesedés az utakon, ezért vezessünk nagyon körültekintően.

 

A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul, északon ennél hidegebb is lehet. A déli járásokban megélénkülhet a keleti szél (25 km/óra).

 

A Szlovák Hidrometeorológiai Szolgálat egyszerre több dolog miatt is elsőfokú figyelmeztetést adott ki. Kelete (Tőekterebesi, Nagymihályi és Szobránci járás) eső miatt, a Nagykürtösi járásban és tőle keletre havazás miatt (15,20 centiméteres hótakaró is kialakulhat), nyugaton (Pozsony és Szenci járás, Erdőhát)  hóátfúvások miatt.

 

 hirdetes_810x300  

A helyzet holnap, azaz csütörtökön csak cifrább lesz, a havazásra kiadott figyelmeztetés megmarad, mellette az ország egész déli felében napközben is jegesedés várható és az ország egész területén alakulhatnak hóátfúvásuk az utakon. Keleten másodfokú riasztás lesz érvényben viharos erejű (55-60, illetve 85-90 km/órás) szél miatt. A időjósok szerint pénteken hasonló időre számíthatunk.

 

Szerdán napközben Pozsonyban 1, Dunaszerdahelyen és Komáromban 3, Léván, Nagykürtösön, Rimaszombatban, Rozsnyón és Nagymihályon 1, Kassán 0, Királyhelmecen pedig 2 fok várható.

 

Forrás: SHMU.sk

 

Forrás: SHMU.sk

 

SHMU.skidőjá

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!