Nyitókép: TASR

 

Szombaton kezdetét vette a pedagógusok oltásának első fázisa, melynek keretén belül több mint 16 ezer pedagógust fognak beoltani. Szombaton 4 600 pedagógus fogja megkapni a koronavírus-oltást, míg vasárnap további 8 000 – jelentette ki szombaton Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszter a főrévi Egyetemi Kórház előtti sajtótájékoztatóján, majd hozzátette: az oltás hétfőtől fog folytatódni.

 

A miniszter arra kérte az iskolaigazgatókat, hogy ellenőrizzék az e-mail címüket, és szükség esetén regisztrálják be a tanárokat a vasárnapi oltásra.

 

 hirdetes_810x300  

„Az első fázisban még mindig 3 500 vakcina áll a rendelkezésünkre, ezért arra kérem a Turócszentmárton, Zsolna és Nagyszombat környéki igazgatókat, hogy rendeljék be az alkalmazottjaikat az oltásra“

 

– mondta Gröhling.

 

Az elkövetkezendő napokban az 55 év alatti tanárok vehetnek részt az oltáson, akiket az AstraZeneca-vakcinával oltanak be. A folyamatos vakcinabeszállítás után az oktatásügyi tárca az összes olyan iskolai alkalmazottat szeretné beoltani, aki igényt tart rá.

 

A jelentkezés két körben történik. Az első körös jelentkezést csütörtökön indították el, és ebben a körben 55 éves korig jelentkezhettek a pedagógusok az oltásra. A második körben az 55 év feletti pedagógusok jelentkezhetnek, akiknek pár napon belül elérhetővé teszik a jelentkezést. A regisztrációhoz szükséges linket az iskolaigazgatóknak fokozatosan fogják elküldeni. Az oltás első fázisa az elkövetkezendő három hétben fog zajlani.

 

Marek Krajčí egészségügyi miniszter tájékoztatása szerint az 55 év feletti tanárok a Moderna és a Pifzer vakcináját fogják megkapni. Az AstraZenecától 21 800 védőoltás van a raktáron, a többi adag egyelőre karanténban van, de szabaddá lesz téve a tanárok számára. Krajčí szerint jó hír, hogy ugyanennyi mennyiséget jövő héten is fel fognak tudni használni a pedagógusok beoltására.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.