Arnold, Levente
  • HUF: 355.71
  • USD: 1.19
  • 21 °C
  • 33 °C
Belföld

Krajčí: Nem a dél-afrikai mutációval fertőződött meg az Érsekújvári járásbó származól férfi

Szlovákiában egyelőre nem regisztrálták a koronavírus dél-afrikai mutációját

Nyitókép: tasr

 

Matek Krajčí egészségügyi miniszter péntek este közösségi oldalán erősítette meg, hogy Szlovákiában egyelőre nem regisztrálták a koronavírus dél-afrikai mutációját.

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy érsekújvárbeli férfi esetében felvetődött, hogy a koronavírus veszélyesebb, dél-afrikai mutációjával fertőződött meg. A férfi az egyiptomi Hurghadából tért haza, majd kiderült, hogy fertőzött. A férfit a nyitrai kórházban kezelték, ahol sajnos legyőzte őt a kór.

 

Az Érsekújvári járásból származik a nyitrai kórházban fekvő, dél-afrikai Covid-mutáció gyanús beteg

 

Boris Klempa, az SAV munkatársa, aki a férfitől vett mintát vizsgálta, megerősítette az egészségügyi miniszternek, hogy az érintett személy nem a dél-afrikai mutációt kapta el.

 

Ettől függetlenül nincs ok az örömre, ugyanis közben kiderült, hogy a vírus létrehozott egy “csehszlovák” mutációt, ami miatt Németország már nem is engedi be a szlovák állampolgárokat az ország területére bizonyos kivételektől eltekintve.

 

Új mutáció jelent meg Szlovákiában és Csehországban – fertőzőbb és alattomosabb

 

Marek Krajčí Ján Mikas tiszti főorvos és Martin Klus külügyi államtitkár jelenlétében pénteken bejelentette, hogy Szlovákia szigorúbb határellenőrzéseket vezet be február 17-től. Az ingázóktól 14 napos helyett már 7 napos negatív teszteredményt fognak kérni az ellenőrzéseknél, ugyanakkor senkinek sem javasolják, hogy külföldre utazzanak. A külföldről hazatérőkre is szigorúbb karanténszabályok fognak vonatkozni. Erről bővebben itt számoltunk be:

 

Krajčí, Mikas és Klus: Jövő héttől szigorítások jönnek a határokon

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket