Nyitókép: Böhm háza Erdőháton, ahol a lövöldözés történt, forrás: aktuality.sk

 

A TV JOJ információi szerint František Böhm, többek között a Júdás és a Tisztítótűz elnevezésű NAKA-akciók koronatanúja pénteken késő este lelőtte feleségét, majd fejbe lőtte magát. A televíziós csatorna úgy tudja, az esetre Detrekőcsütörtökön (Plavecký Štvrtok), egy erdőháti községben került sor.

 

A JOJ úgy értesült, hogy Böhm mellkason lőtte feleségét, saját magát pedig fejbe lőhette. Feleségét az incidens után a JOJ szerint mentősök látták el, 9 óra után már arról tájékoztattak, hogy a hölgy át is esett egy mellkasműtéten a főrévi (Ružinov) kórházban, állapota stabil.

 

Frissítve 8:59-kor: A Denník N információi szerint az incidensnél jelen volt Böhm fia is. A lap úgy tudja, hogy felesége próbálta meggátolni Böhmöt az öngyilkosságban, felesége mellkaosn lövése feltehetően véletlen volt.

 

Böhm, aki korábban SIS-ügynök volt, legutóbb január 27-én tett vallomást a rendőrségen. Több kulcsfontosságú korrupciós ügy „bűnbánó bűnrészese” volt. Többek között a Júdás és a Tisztítótűz NAKA-akciók során lekapcsolt volt rendőrségi funkcionáriusok viselt dolgairól tudott beszámolni, de csiripelt a  Gál Gábor (Most-Híd) kapcsán is említett, „Szlovák Texas”-ként elhíresült ügyben is.

 hirdetes_810x300  

 

Erről bővebben itt írtunk:

 

A NAKA központjában tesz vallomást a Júdás és Tisztítótűz-akció egyik kulcsembere

noviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.