Nyitókép: plus7dni.pluska.sk

 

Drágán megfizetett azért, hogy hiteles bűnbánónak tűnjön a rendőrök szemében. František Böhm egykori SIS-munkatárs azonban a kiskapukról sem feledkezett meg.

 

František Böhm, a korrupciós ügyek kulcsfontosságú tanúja 750 ezer eurót adott át a nyomozóknak. Állítólag ezzel a gesztussal akarta bizonyítani a tanúvallomásai hitelességét – tájékoztatott a SME napilap a weboldalán.

 

 hirdetes_400x285  

A bűnbánók visszaadják a pénzt

 

A február 12-én öngyilkosságot elkövető Böhm nemcsak Milan Lučanský volt rendőrfőkapitányra tett terhelő vallomást, hanem Dušan Kováčik volt speciális ügyészre is.

 

A SME szerint Böhmnek több olyan gyanúsítotthoz is köze volt, akiknél az ügyészség az elmúlt hetekben összesen 1,34 millió eurót foglalt le. Vannak olyan bűnbánók, akik az illegális tevékenységből származó pénzüket átadják a rendőrségnek.

 

Valószínűleg lelőtte feleségét majd fejbe lőtte magát František Böhm, a Júdás- és a Tisztítótűz-akció kulcsembere

 

Nem akart mindent elveszíteni

 

Többek között Bernard Slobodník, a NAKA gazdasági bűncselekményeket vizsgáló egységének korábbi vezetőjét is egy nagyobb összeget adott vissza a nyomozóknak, a pontos összeg azonban nem ismert. A SME szerint Böhm és Slobodník az illegális pénz visszaadásával biztosította azt, hogy szabadlábon védekezhessenek.

 

Böhm esetében azonban kiderült, hogy nem akart mindent elveszíteni. Két héttel azelőtt, hogy az ügyészség utasítást adott a vagyona lefoglalására, átíratta a detrekőcsütörtöki (Plavecký Štvrtok) hétvégi házát a húszéves fiára – írja a napilap.

 

Mivel a házat január 15-én írták át Böhm fiára, ezért az állam már nem tehette rá a kezét. A speciális ügyészség utasítása alapján így már csak a Böhm család kisebb erdei telkeit és szántóföldjeit tudták lefoglalni.

 

Lelkiismeret-furdalás és alkohol

 

Egyelőre nem világos, hogy Böhm tulajdonával ellentétben az állam miért nem foglalta le a fegyvereit, ugyanis éppen az egyik ilyen fegyverrel vetett véget az életének.

 

Böhm öngyilkosságának okát egyelőre vizsgálják, de nem hivatalos információk szerint a ravasz meghúzásakor nagy szerepet játszhatott az alkohol. Böhm pénteken állítólag nagyobb mennyiségben fogyasztott szeszes italt, ami az utóbbi időben egyáltalán nem volt szokatlan.

 

Lučanský decemberi halála óta lelkiismeret-furdalással küzdött, így gyakran előfordult, hogy fegyvert szegezett a halántékához, és azzal fenyegetőzött, hogy megöli magát.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!