Nyitókép: SITA

 

A járványügyi bizottságnak a mai ülésén kellene döntést hoznia arról, hogy Szlovákia vásárol-e a Szputnyik V orosz koronavírus elleni vakcinából.

 

Az Aktuality.sk információi szerint tegnap a koalíciós pártok elnökei is az orosz vakcináról tárgyaltak a koalíciós tanácson. Az orosz vakcina használatát egyedül Veronika Remišová, a Za ľudí elnöke ellenzi, mondván Moszkva geopolitikai fegyveréről van szó.

 

 hirdetes_400x285  

Remišová szerint a szlovákiai polgárok nem lehetnek kísérleti nyulak, ezért ragaszkodik hozzá, hogy az országban csak az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott vakcinákkal oltsanak. Véleménye szerint Szlovákia lakossága számára nem egy szaklapban megjelent tanulmány alapján kellene jóváhagyni a vakcinákat.

 

Matovič: Szent háború a Szputnyik ellen

 

Igor Matovič kormányfő Facebook-bejegyzése szerint a járványügyi bizottság tagjai ma azt tanácsolták a kormánynak, hogy kezdjék meg a tárgyalásokat a Szputnyik V vakcina beszerzéséről.

 

A kormányfő szerint a szakemberek azért döntöttek emellett az opció mellett, mert az EU által regisztrált oltóanyagok szállítása késik.

 

Matovič szerint a Szputnyik V vakcinának remek a hatékonysága, viszont néhány politikus (értsd Remišová – szerk. megj.) „szent háborút“ folytat a járványügyi szakemberek javaslata ellen. Véleménye szerint ebben a helyzetben mélyen a jó ízlés határa alatt van a politikát az emberek élete és egészsége fölé helyezni.

 

„A jelenlegi helyzetben a szlovákiai polgárok milliói önként döntetnének az orosz vakcina mellett”

 

– konstatálta Matovič.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!