Nyitókép: AP Photo/Czarek Sokolowski

 

A közép-európai régiónak a jövője a digitalizációban és a robotizációban rejlik – jelentették ki a V4-es országok miniszterelnökei a szövetség megalakulásának 30. évfordulója alkalmából megrendezett krakkói találkozón.

 

Igor Matovič szlovák kormányfő szerint nem egyszerű Közép-Európába csábítani a külföldi befektetőket, hiszen a digitális szférában dolgozó emberek a világ bármely pontjáról dolgozhatnak, és sokan a tengerpart közelében szeretnének élni.

 

 hirdetes_810x300  

 „Úgy gondolom, hogy az országainkban nagyon jó életkörülményeket kell varázsolnunk. Ami Szlovákiát illeti, az utóbbi években nagyon korrupt országnak számítottunk. Az országot meg kell tisztítanunk a korrupciótól, és egy olyan közeget kell kialakítanunk, ahol az emberek egyenlők lesznek a törvény előtt. Kreatív és tisztességes környezetet kell kialakítanunk az emberek számára“

 

– konstatálta Igor Matovič.

 

Matovič a V4-es kormányfői találkozó után: a vírus nem válogat kelet és nyugat között

 

Az újjáépítési alap ötödét digitalizációra fordítják

 

Andrej Babiš cseh kormányfő szerint a V4-es országokban a helyi startupokat kellene támogatni. Mit mondta, a régióban rengeteg olyan fiatal, ügyes ember van, akik nem a tengerparton sütkéreznek, hanem keményen dolgoznak a sikerükért.

 

Babiš egyetértett a kollégáival abban, hogy a visegrádi régió jó hely a befektetők számára, és egyes országoknak azon kellene igyekezniük, hogy ezeket a befektetők a régióban tartsák. A cseh kormányfő javaslata szerint az amerikai Silicon Valley mintájára kellene helyeket kialakítaniuk a fiatalok számára.

 

Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő úgy véli, hogy a jelenlegi időszak alkalmas a különféle folyamatok digitalizációjára. Ezzel kapcsolatban megemlítette, hogy a koronaválság után az újjáépítési alap 20%-át a digitalizációra fordítják, ami a V4-nek is a hasznára lesz.

 

Orbán Viktor magyar miniszterelnök a játéktervezéssel kapcsolatban úgy vélekedett, hogy a játék remek eszköz, ugyanis a játéknak köszönhetően komoly témákról is lehet kommunikálni a fiatal generációval.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!