Nyitókép forrása: ta3.com

 

A kormány szerdai ülésén jóváhagyta a COVID-automata megváltoztatását, így több járás besorolása megváltozott. Előre jelezzük, hogy nem a jó irányba.

 

A COVID-automata országos szintű besorolása minden járást továbbra is fekete (legmagasabb készültségi szint) kategóriába sorol. Néhány korlátozás azonban nem az automatától, hanem a regionális változatától, a COVID-szemafortól függ. Ez az elmúlt héten 15 fekete, 51 bordó járást különböztetett meg, a maradék vörös besorolású volt.

 

A mostani változások rosszabb képet festenek. A fekete járások száma 15-ről 19-re emelkedett – a korábbi listához adódott az Illavai, a Túrócszentmártoni, a Zólyomi és a Gyetvai járás. A bordó járások száma is nőtt, többek között a Szenci járással, így a déli, magyarlakta régiók közül már csak a Losonci járás tartozik a vörös kategóriába. A többi járás, köztük a Dunaszerdahelyi, Nyitrai, Galántai, Rozsnyói és Nagyrőcei, továbbra is feketék, a többi déli járás pedig bordó.

 

 hirdetes_810x300  

A különbség a korlátozó intézkedések szigorúságában van. A fekete járásokban nem nyithatnak meg az iskolák, a bordókban a Közegészségügyi Hivatal megtilthatja az iskolák megnyitását. A fekete és bordó járásokban hét napnál nem régebbi negatív teszt kell a belföldi munkába járáshoz is, a vörösben elég a maximum 14 napos is. További részleteket korábbi cikkeinkben olvashat:

 

Fontos megemlíteni, hogy a járások besorolása most változott, de az ezzel járó szabályváltozások (szigorítások) csak a jövő hétfőtől lépnek érvénybe.

 

 

Krajči a járványügyi bizottság ülése után: Egyelőre nem javul a helyzet

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!