Nyitókép: DenníkN (Shooty karikatúrája)

 

A korrupció miatt vád alá helyezett személyek már nem tudják megkerülni a jogszabályokat annak érdekében, hogy ne veszítsék el a vagyonukat.

 

30 parlamenti képviselő, többségében Smeresek ezért február elején az Alkotmánybírósághoz fordultak. Azt nehezményezik, hogy a rendvédelmi szervek által elrendelt vagyonelkobzás alkotmányellenes.

 

A hírről elsőként beszámoló DenníkN szerint úgy tűnik, mintha egyesek számára a vagyon elvesztése súlyosabb büntetésnek számítana, mint a több éves börtönbüntetés. Robert Kaliňák (Smer) korábbi belügyminiszter, aki a 30 képviselőt képviseli, embertelen és durva dolog elkobozni a teljes vagyont olyantól, akiről kiderül, hogy súlyos korrupciós ügyekben volt érdekelt, vagy esetleg bűncselekményeket követett el.

 hirdetes_400x285  

 

Február elején ezért az Alkotmánybírósághoz fordultak, és azt kérik, hogy a bíróság mondja ki, hogy a Büntetőtörvénykönyv  58. Paragrafusának 2. és 3. Bekezdése alkormányellenes. Szerintük az ilyen vagyonelkobzás az alapvető emberi jogokkal is ellentétes, és szembemegy az EU alapvető jogokról szóló chartájával.

 

Király Zsolt: A szlovákiai maffiaállam végnapjai

 

DenníkN/Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.