Nyitókép: aktuality.sk

 

A Smer elnöke, a korábbi háromszoros kormányfő a rendőrségen van. Robert Fico kihallgatásra érkezett, de a politikus nem akarta elárulni, hogy milyen ügyben, számol be róla az aktuality.sk

 

A NAKA-nak is helyet adó épületben vélhetően épp kihallgatják őt a rendőrök. A rá váró újságíróknak nem akarta elárulni, hogy pontosan mi miatt érkezett. Azt mondta, hogy ez a magánügye.

 

Az atuality.sk szerint valószínű, hogy a vád alá helyezett korábbi gazdasági miniszterrel, Peter Žigával kapcsolatos a kihallgatása.

 hirdetes_810x300  

Žigát Monika Jankovská, Gál Gábor (Most-Híd) korábbi igazságügyi miniszter álltamtitkárának vallomása alapján helyezték vád alá. Jankovská szerint Žiga 100 ezer euró csúszópénzt ajánlott az egyik bírónak, hogy az kedvező döntést hozzon az egyik Bőssel kapcsolatos ügyben.

 

Žiga az előző Smeres kormányok minisztere volt, több tárcát is vezetett. Később kilépett a Smerből és átment Peter Pellegrini új pártjába, A vele kapcsolatos rendőrségi ügyek nyilvánosságra kerülése után a Hlasban nem kapott vezető pozíciót. Jelenleg parlamenti képviselő.

 

Körkép.sk/aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 8 olvasónak tetszik ez a cikk.