Nyitókép: TASR/Pavol Zachar

 

A kedvezőtlen járványügyi helyzet miatt Nagyszombat megy 50 középiskolájában jövő hétfőtől (február 22.) folytatódni fog a távoktatás. Jozef Viskupič megyeelnök tájékoztatása szerint a jelenléti oktatás legkorábban a tavaszi szünet után indulhat újra. A Nagyszombati kerületben a tavaszi szünet február 27. és március 7. között lesz.

 

Nagyszombat megye folyamatosan figyelemmel kíséri a járványügyi helyzet alakulását, és készül az jelenléti oktatás újraindítására. Az óvodákkal és az alapiskolákkal ellentétben a középiskolások jelentős többsége járás- és megyehatárokon utazik át, sokuk pedig kollégiumban lakik.

 

 hirdetes_810x300  

 „Az elsőszámú prioritásaink közé tartozik, hogy a végzős évfolyamoknak meg tudjuk nyitni az iskolákat. Ez azonban a járványügyi helyzet miatt jelenleg nem biztonságos. Meglátjuk, milyen lesz a helyzet tavaszi szünet után. Menet közben azt tanácsoljuk, hogy az 55 év alatti pedagógusok oltassák be magukat a COVID-19 elleni vakcinával. Az oltásra már ezen a hétvégén is lehetőség lesz a nagyszombati Egészségügyi Szakközépiskolában, ahol az antigénteszteléshez mobil mintavételi helyet is kialakítottak. Nagyon örülök, hogy ennek az iskolának a tanárai és diákjai is segítenek nekünk”

 

– jelentette ki Viskupič.

 

A járványhelyzet miatt a helyközi buszjáratok továbbra is az iskolai szünetek idején érvényes menetrend szerint közlekednek. Az aktuális információkat és a menetrendet a megye három szerződéses fuvarozója – az Arriva Trnava, az SAD Dunajská Streda és a SKAND Skalica – weboldalán teszik közzé.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!