Nyitókép forrása: körkép.sk

 

Bár már múlt keddtől tudni lehet, hogyan néz ki a járásokat járványügyi veszélyességi szint szerint besoroló COVID-automa térképe, a szabály szerint a megváltozott besorolású járásokra csak a következő hétfőtől érvényesek az új előírások. Vagyis, a múlt kedden bemutatott térképhez tartozó szabályok mától (febr. 22.) érvényesek. A legfontosabb tudni való, hogy a fekete és bordó járásokban a munkába járáshoz is 7 naposnál nem régebbi negatív tesztre van szükség, a fekete járásokból pedig a kivételektől eltekintve nem lehet ki- és be utazni (átutazni lehet, de nem javallott megállni).

 

A Szenci járásra, amely korábban még vörös besorolású volt, a bordó veszélyességi szintbe került, így a 14 napos helyett már csak a 7 naposnál nem régebbi negatív teszt jöhet szóba munkába járáshoz. A magyarlakta járások közül kizárólag a Losonci tartja még magát vörös kategóriában, ami a hetes fokú skálán az ötösnek felel meg.

 

Az előző verzióhoz képest 15-ről 19-re nőtt a fekete (legrosszabb ) besorolású járások száma. A bordó járásokból 51 helyett már csak 50 van, de csak azért, mert több lett a fekete járás. Vörös besorolású járások száma 10, többségük a legészakibb járások közül került ki.

 

 hirdetes_400x285  

 

Módosult a COVID-szemafor, 19-re nőtt a fekete besorolású járások száma

 

Krajči a járványügyi bizottság ülése után: Egyelőre nem javul a helyzet

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.