Nyitókép: Csemadok Fb-oldala

 

Bár a Most-Híd szeretné mielőbb lezárni az MKP-val való paktum kérdését, a magyar párt egyes elemei ellenállnak.
A gondot a választópolgárok általános elutasító hozzáállása jelenti, akik négyötöde nem kér az MKP és a Most-Híd fúziójából.

A magyar pártban egyesek pontosan tudják, hogy ilyen közhangulatban politikai öngyilkossággal érne fel a NAKA kapcsán ragozott Bugá Béla, Solymos László fémjelezte vegyespárttal való egyesülés. Főleg a Most-Híd szatelitjének tartott MKDSZ átnevezésével, ami egyben az MKP megszűnését is jelentené.

 

 hirdetes_300x300  

Az MKP és a Most-Híd úgy döntött, az Összefogás nélkül hoz létre új pártot. Egyetértesz ezzel?

Betöltés ... Betöltés ...

 

Bármilyen politikai egyezséghez kell a harmadik politikai erő, az Összefogás is, különben az egész értelmét veszti.
A patthelyzetet az MKP-hoz ezer szállal kötődő Csemadok szeretné feloldani, akik a napokban találkozóra hívta a három párt képviselőit.

 

A meghívóról közvetve Hrubík Béla, az MKP és a Csemadok elnökségi tagja adott hírt a Körkép.sk közösségi oldalán.
Úgy tudjuk, a Csemadok az Összefogás politikusainak budapesti kormányzati kapcsolatai miatt is szükségszerűnek tartaná az Összefogás megtartását. Orosz Örs Semjén Zsolttal való találkozója ugyanis azt jelezheti, hogy az MKP nincs kizárólagos pozícióban a magyar kormányzatnál.

 

Az elkövetkező napokban így a Csemadok közvetítésével várhatóan újra egy asztalhoz ülhetnek az MKP, az Összefogás és a Most-Híd képviselői, hogy a „zegységről” tárgyaljanak.

 

Egyetértesz az MKP megszüntetésével és hogy helyébe az átnevezett MKDSZ lépjen?

Betöltés ... Betöltés ...

 

 

A Körkép.sk értesülései szerint a Most-Híd inkább ódzkodik az újabb tárgyalási körtől. Hogy elmennek-e a találkozóra, arról még nem hoztak döntést. A Csemadok azonban ha idegesen is, de minden követ megmozgat, hogy az MKP-Most kettős újra visszaüljön ahhoz a tárgyalóasztalhoz, ahonnan az elmúlt hetekben felálltak.

 

Elmaradt a politikai egység a Felvidéken. Mit jelent mindez? Lenyeli a bugári békát a megszűnő MKP? Körkép.sk kérdezz-felelek

 

A matematika ugyanis nem enged, legyen bármilyen személyi animozitás a politikusok között.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 9 olvasónak tetszik ez a cikk.