Elemér
  • HUF: 362.38
  • USD: 1.21
  • 2 °C
  • 12 °C
Belföld

Békítő showt szervez a Csemadok az MKP, az Összefogás és a Most-Híd között

Az MKP nincs kizárólagos pozícióban a magyar kormányzatnál.

Nyitókép: Csemadok Fb-oldala

 

Bár a Most-Híd szeretné mielőbb lezárni az MKP-val való paktum kérdését, a magyar párt egyes elemei ellenállnak.
A gondot a választópolgárok általános elutasító hozzáállása jelenti, akik négyötöde nem kér az MKP és a Most-Híd fúziójából.

A magyar pártban egyesek pontosan tudják, hogy ilyen közhangulatban politikai öngyilkossággal érne fel a NAKA kapcsán ragozott Bugá Béla, Solymos László fémjelezte vegyespárttal való egyesülés. Főleg a Most-Híd szatelitjének tartott MKDSZ átnevezésével, ami egyben az MKP megszűnését is jelentené.

 

Az MKP és a Most-Híd úgy döntött, az Összefogás nélkül hoz létre új pártot. Egyetértesz ezzel?

Betöltés ... Betöltés ...

 

Bármilyen politikai egyezséghez kell a harmadik politikai erő, az Összefogás is, különben az egész értelmét veszti.
A patthelyzetet az MKP-hoz ezer szállal kötődő Csemadok szeretné feloldani, akik a napokban találkozóra hívta a három párt képviselőit.

 

A meghívóról közvetve Hrubík Béla, az MKP és a Csemadok elnökségi tagja adott hírt a Körkép.sk közösségi oldalán.
Úgy tudjuk, a Csemadok az Összefogás politikusainak budapesti kormányzati kapcsolatai miatt is szükségszerűnek tartaná az Összefogás megtartását. Orosz Örs Semjén Zsolttal való találkozója ugyanis azt jelezheti, hogy az MKP nincs kizárólagos pozícióban a magyar kormányzatnál.

 

Az elkövetkező napokban így a Csemadok közvetítésével várhatóan újra egy asztalhoz ülhetnek az MKP, az Összefogás és a Most-Híd képviselői, hogy a “zegységről” tárgyaljanak.

 

Egyetértesz az MKP megszüntetésével és hogy helyébe az átnevezett MKDSZ lépjen?

Betöltés ... Betöltés ...

 

 

A Körkép.sk értesülései szerint a Most-Híd inkább ódzkodik az újabb tárgyalási körtől. Hogy elmennek-e a találkozóra, arról még nem hoztak döntést. A Csemadok azonban ha idegesen is, de minden követ megmozgat, hogy az MKP-Most kettős újra visszaüljön ahhoz a tárgyalóasztalhoz, ahonnan az elmúlt hetekben felálltak.

 

Elmaradt a politikai egység a Felvidéken. Mit jelent mindez? Lenyeli a bugári békát a megszűnő MKP? Körkép.sk kérdezz-felelek

 

A matematika ugyanis nem enged, legyen bármilyen személyi animozitás a politikusok között.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 9 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Tárkány Álmos
2021. feb. 22. 21:59

Két katona találkozik: - Hidász? - Hidas! Utász? - Utállak!

B, Gy.
2021. feb. 23. 14:28

Miert latjak a valasztok polgarok, hogy teljes egysegre van szukseg es miert latjak ezt a plitikusaink. Amit csinalnak az csak fel munka es azt nem szereti senki.Ha most nincs osszefogas a jovoben sem lesz pedig egy a cel vagy megsem.

Zoltan
2021. feb. 23. 17:28

A szinhaz folytatodik csak egyre kevesebb a nezo es no az erdektelenseg.

Dallos Szilvia
2021. feb. 23. 18:26

Egy szlovák politolódus mondta a 2020-as választások után, hogy ha a magyarok összefognak, akkor még a következőo választásokon bejuthatnak a parlamentbe, utána már senki sem veszi a magyarokat komolyan.

Hmmm
2021. feb. 23. 23:44

Többet fog veszítni az MKP ha a Most-Híddal társul, mint amit nyerhet. Egyszerűen hagyni kell Bélaékat már feledésbe merülni

JAROSS ANDOR
2021. feb. 24. 12:38

A kérdés az, hogy akarjuk-e hogy az MKP azzal a már-már mérhetelen híddál egyesüljön, akikkel az elmúlt tíz évben egy brazil szappanoperát megszégyenítő viszonyban volt. Tény, minden választás előtt felmerült az egyesülés a híddal, mert hát azért a pénzecske meg a hatalom jól jön. Szerény, szubjektív véleményem szerint a nemzetáruló hidas bandával nem szabadna, hogy egyáltalán felmerüljön az egyesülés lehetősége. Magyar összefogás az nagyon kellene, de nem a híddal. Ők elárultak bennünket, ezekkel nemösszefogni kéne, hanem hagyni, hogy örökre eltűnjenek a politika szemétdombján.

hugo
2021. feb. 24. 21:15

Lesz "show" és "shaw"is ,már csak a Bernard hiányzik !!!

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket