Nyitókép: topky.sk/TASR

 

Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszter a templomok megnyitását szorgalmazza. Facebook-bejegyzésében arról ír, hogy a lelki táplálék sokat segít a szociális létesítményekben lévő pácienseknek. Az SaS azonban hevesen tiltakozik a templomnyitás ellen, úgy véli, hogy tekintettel a jelenlegi helyzetre ez felelőtlen lépés lenne.

 

Krajniak pontosan meghatározott feltételek mellett engedélyezné a templomok megnyitását, a szentmiséken és az imádságokon való részvételt. A miniszter szerint a szentmisén való részvétel a vallási szabadság részét képezi és védi az alkotmány. Krajniak úgy véli, hogy a lelki táplálék és a ima nem árthat az embereknek, épp ellenkezőleg.

 

 hirdetes_810x300  

„Azokból a covidos intézményekből, ahova a lelki atyák imádkozni és szentségeket kiszolgáltatni járnak, a kliensek betegségének jobb lefolyását jelentik, mivel ezek a betegek lelki segítséghez jutnak”

 

– jelentette ki Krajniak azzal, hogy ezt a gyakorlatot a kórházak is elismerték.

 

A kormánypárti SaS szerint a jelenlegi helyzetben a templomnyitás teljes mértékben felelőtlen lépés lenne, hiszen a templomokat általában az idősebb polgárok látogatják, akik a COVID-19 betegség szempontjából a legveszélyeztetettebb kategóriába tartoznak.

 

„Ha valaki templomokat akar nyitni, akkor egyenesen megnyithatnánk a szolgáltatásokat és az üzleteket is”

 

– tették hozzá.

 

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.