Nyitókép: reprofoto (Fb-live)

 

Igor Matovič kormányfő mai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy 9,5 hét telt el a lockdown és 2 hét a Covid-automata bevezetése óta, ezért eljött az ideje az értékelésnek. Ennek legjobb mutatója a kórházakban ápolt koronavírus-fertőzöttek száma. Február 21-én Szlovákia rekordot döntött, közel 4000 személlyel.

 

Nálunk minden rendelkezés ellenére a kórházban ápolt betegek száma folyamatosan emelkedik. Ellentétben például a britekkel vagy portugálokkal, akik hasonló helyzetben vannak, voltak, mint Szlovákia.

 

„Nem tudjuk megállítani, mert mindnyájan benne vagyunk. Mindenki részt vesz abban, hogy miként tartjuk be és tartjuk tiszteletben az óvintézkedéseket”

 

 hirdetes_300x300  

– fogalmazott a kormányfő, aki elismerte, hogy decemer közepe óta az államfő kérésének is eleget téve átadta a járvány irányítását a szakértőknek.

 

 

9,5 hete az ország a tudósok és szakértők kezében van, hangsúlyozta a kormányfő. Ennek ellenére nem látni különbséget a járvány alakulását illetően.

 

Ebből adódóan Matovič holnap délutánra széleskörű kerekasztalt hívott össze, minden érintett szakember részvételével. Meghívást kap mindenki, aki az elmúlt két hónapban megnyilvánult a járvánnyal kapcsolatban. Ezen az egyeztetésen szeretné áttekinteni, hogy hogyan tovább.

 

 „Úgy döntöttem, meghívom és egyesítem az összes szakembert, tudóst, hogy üljenek le egy asztalhoz, és beszéljék meg, hogyan tovább. Ha ezen az úton fogunk továbbhaladni, akkor a számok csak növekedni fognak”

 

– mondta a kormányfő, aki hozzátette: annak ellenére, hogy Szlovákiában lassan 70 napja lockdown van, a számok folyamatosan emelkednek.

 

Forrás: Kormányhivatal

 

„Ezért is fogom megkérdezni a szakembereket, hogy mégis hol van a kutya elásva”.

 

Hogyan és milyen formában hozzák meg az új intézkedéseket úgy, hogy azok hatékonyak is legyenek.

 

Frissítjük.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.