Nyitókép forrása: hnonline.sk

 

Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszter elképzelhetőnek tartja, hogy a jelenleginél is szigorúbb határrezsim kezdődjön és nagyobb korlátozások lépjenek érvénybe a határokon. Szerinte elkerülhetetlen ez a lépés, ha meg akarjuk akadályozni, hogy a koronavírus dél-afrikai mutációja bejusson az országba.

 

Krajniak a kormány szerdai ülése előtt úgy nyilatkozott a sajtónak, hogy az első hullám idején bevezetett „jelentős határátlépési korlátozások” elkerülhetetlenek. Elmondta, hogy korábbi javaslatát, miszerint engedjék a templomok megnyitását, fel fogja vetni a kormány ülésén, de „politikailag nem fogja erőltetni”.

 

Ivan Korčok (SaS) külügyminiszter szerint a határzárak kérdése nem külpolitikai kérdés, Európa több országa, Szlovákia tekintetében most például Németország vezetett be határzárat, amit ráadásul március elejéig fenn akar tartani. Mint mondta, olyan döntéseket kell hozni, hogy a helyzet minél kevésbé ártson a gazdaságnak. Azt is elmondta, hogy a német lépés alapvetően szembemegy és ellehetetleníti a járvány miatt bevezetett kereskedelmi zöld utak használatát.

 

 hirdetes_810x300  

Veronika Remišová (Za ľudí) informatizációért felelős befektetési miniszterelnök-helyettes a kormányülés előtt elmondta, javasolni fogja Marek Krajčí (OĽANO) egészségügyi miniszternek, hogy úgy módosítsa az oltási tervet, hogy az 55 évnél idősebbek is kaphassanak AstraZeneca oltást, mivel az a legújabb információk szerint a második oltás után nagyon hatékonyságot mutat.

 

„Be kell oltanunk az idősebb betegeket, ráadásul még a kritikus infrastruktúra előtt”

 

mondta Remišová. Továbbra is kitart ugyanakkor azon véleménye mellett, hogy az uniós regisztrációja előtt nem szabadna használni a Szputnyik V orosz vakcinát. Úgy fogalmazott, „Szlovákia nem lehet tesztországa” mindenféle engedély nélküli vakcináknak.

 

Újságírói kérdésre elmondta, pártjában továbbra is vannak olyan vélemények, amelyek Marek Krajčí elmondását sürgetik. A maga nevében annyit mondott, hogy számára a járványkezelés menedzselésének javulása a cél.

 

Körkép.sk, teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.