Nyitókép: SITA

 

Igor Matovič kormányfő szerint a jelenlegi helyzetre való tekintettel a Szputnyik V orosz vakcina jóváhagyásával kapcsolatos döntésnek mielőbb meg kell születnie. A legjobb az lenne, ha ma vagy holnap – jelentette ki a kormányfő a Rádio Slovensko Első kézből c. műsorában.

 

 „A geopolitikai játékok kicsinyesek, az emberi életekkel játszadozunk. Az orosz vakcináról ma vagy holnap döntenünk kell. Azt kívánom Marek Krajčínak, hogy szedje össze a bátorságot és egyedül hozza meg ezt a döntést, mivel a koalíció nem hagyta jóvá a Szputnyikot“

 

– mondta Matovič.

 hirdetes_810x300  

 

Az egészségügyi miniszter tegnapi sajtótájékoztatóján megjegyezte, hogy Szlovákiában az orosz vakcinát a klinikai tesztelés harmadik fázisában adhatnák be az érdeklődőknek.

 

 „A tudósokkal és a szakemberek konzíliumával megegyeztünk abban, hogy amennyiben sikerül megszereznünk az orosz vakcinát, akkor azt az európai iránymutatásokkal és rendelkezésekkel összhangban csak a vakcina klinikai tesztelésének harmadik fázisában adnánk be az érdeklődőknek “

 

– mondta Krajčí, hozzátéve, hogy az oltás beadása előtt mindenkinek alá kellene írnia egy tájékoztatáson alapuló beleegyezést.

 

HNonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.