Eszter, Eliza
  • HUF: 382.50
  • USD: 1.07
  • 14 °C
  • 27 °C

Hirdetés (X)

Belföld

Körkép.sk exkluzív! Elfogtunk egy levelet: A Most-Híd tényleg vegyespártra törekszik az MKP-val

Már csak az a kérdés, mit szólnak mindehhez az MKP törzsválasztói, az ún. keménymag.

Nyitókép: Körkép.sk

 

Frissítve: Február 28. Február 8-án a felvidéki magyar médiatérben elsőként, és eddig egyedüliként mutattunk rá annak veszélyére, hogy a magyar (MKP) és a vegyespárt (Most-Híd) fúziójával egy újabb vegyespárt alakul.

 

Igaz, a választók megtévesztése végett valószínűleg szerepel majd a nevében a „magyar“ szó, de értékrendjét, ideológiáját, jövőképét illetően ez bizony a Most-Híd által eddig is vallott eszmék folytatása lesz.

 

Megszűnik az MKP

 

Nem beszélve arról, hogy milyen áron. Forró Krisztián pártelnöknek mindehhez az MKP-t is meg kell majd szüntetnie. A magyarok így a Most-Híd szatelitpártjaként működő, a magyarság megosztása érdekében létrehozott és hamarosan átnevezésre kerülő MKDSZ-ben politizálhatnak tovább.

 

 

Sem az MKP, sem a Most-Híd nem meri megkockáztatni ugyanis, hogy a választók ilyen mértékű masszív ellenállása mellett aláírásgyűjtésbe kezdjenek egy új párt érdekében.

 

A Körkép.sk, érezve a bajt, két szavazást is indított olvasói és a választók számára, melyben kifejthették véleményüket. Mindkét ankétban ezernél is többen mondtak véleményt minderről. Íme, az eredmények:

 

Az MKP és a Most-Híd úgy döntött, az Összefogás nélkül hoz létre új pártot. Egyetértesz ezzel?

Betöltés ... Betöltés ...

 

Egyetértesz az MKP megszüntetésével és hogy helyébe az átnevezett MKDSZ lépjen?

Betöltés ... Betöltés ...

 

Látva sajátjaik bősz ellenkezését, az MKP által irányított médiumokban el is kezdődött a cáfolatsorozat, hogy ez nem így lesz, nem lesz új vegyespárt…Csakhogy a Most pont ezt kommunikálja.

 

Elfogtunk egy levelet

 

Mígnem maga az élet erősítette meg mindazt, amiről a felvidéki magyarság jövőjéért aggódva cikkeinkben már jó ideje rámutatunk.

 

A napokban több forrásból a Körkép.sk birtokába jutott egy kétnyelvű körlevél, melyben Solymos László, a Most-Híd elnöke magyarázza el saját párttársainak az MKP-val való paktum részleteit. Kiábrándító pragmatizmussal az MKP törzsszavazói számára.

 

Körkép.sk exkluzív: Finisben az új vegyespárt! Így tenné fel az utolsó kenetet a Most-Híd az MKP-ra

 

A levél tartalma annál érdekesebb, hogy a Most-Híd elnöke olyan részletekről tájékoztatja saját táborát, amelyekről vélhetően az MKP leghűségeseb tagjainak többsége sem nagyon tud, és politikai döntés sem született.

 

Hogy mi készül a boszorkánykonyhában? Íme a részletek:

 

Az MKP és a Most-Híd paktumának köszönhetően 5 fős országos elnökség alakul, melynek döntéshozó szerveiben 3:2 arány érvényesül majd. Az elnököt az MKP (vélhetően Forró vagy Őry), a második embert a Most-Híd (valószínűleg a NAKA által vizsgált Solymos) adja majd. Az elnökségben több jelentős döntést kizárólag konszenzus útján lehet majd meghozni.

 

Azaz, a 3:2 arány ellenére mindenhez kell majd a vegyesék jóváhagyása is. Hogy ez milyen kockázatokat rejt magában, láthattuk a két párt kettős nemzetiséghez való viszonyulásában is. Az MKP némán tűrte, hogy a Most-Híd átvigye saját akaratát.

 

A fékek és ellensúlyok a regionális struktúrák szintjén is meg fog jelenni. Solymos kerek perec le is írja, hogy „pusztán többségi akarat nem lesz elég a nagyobb horderejű döntések meghozatalához.“ Magyarán, a vezetőség számára fontos hatalomátmentésen kívül az MKP mindenben kénytelen lesz megegyezni a Mostosokkal. Például a Beneš-dekrétumok, az autonómia, a magyar és a szlovák kormányhoz fűződő viszony, vagy a Peter Pellegrinivel való (ismételt) koalícióra lépés kérdésében.

 

 

Solymos azt is kilátásba helyezi, hogy a párt első!!! (azaz a másodikat már egyáltalán nem biztos) elnökét az MKP adja majd, aki 2020-ig nem töltötte be az MKP elnöki pozícióját, a második legfontosabb tisztségviselő a Most-Híd soraiból kerül majd ki. Hogy mi jöhet az első elnök mandátumának lejárta után, az szinte borítékolható…

 

Hogy mi várható, ha mindez létrejön? Solymos ezt is világosan leírja:

 

„Az új pártban a Híd egy külön platformmal rendelkezik majd, amely mind világnézeti, mind az aktuálpolitika területén nagy önállóságot biztosít számunkra. (…) a legfontosabb, hogy a közös párt amelynek létrehozása hamarosan megtörténhet, biztos jövőt jelent majd a Híd által képviselt értékeknek és a felvállalt feladatoknak. (…) Meggyőződésem, hogy ez az út vezet abba a jövőbe ,amiért 2009-ben megalapítottuk ezt a pártot, és amelyért az elmúlt 10 évben dolgoztunk“

 

– fogalmaz a vegyespárt elnöke.

 

Ahogy Solymos írja, mindezt annak érdekében, mert,

 

„a Híd kiegyensúlyozott, nyugodt politikájára az emberek egy részének továbbra is szüksége van.”

 

Már csak az a kérdés, mit szólnak mindehhez az MKP törzsválasztói, az ún. keménymag.

 

Íme, a levél szlovák verziója:

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 22 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Gerembes Karcsi
2021. feb. 25. 14:05

Ha ezek után az MKP ugy dönt hogy házasságra lép a Hid al akkor azal elárulja azt hogy őis a pénz véget és persze saját érdekében smárol a Hid al a hidalat csak előbb ficankál kicsit és enged a Hid hazug szavának, szerinte ez a levél elég bőséges svédasztalos terítéken van hogy az MKP csak csali hogy bejuthasanak a zsíros kanákhoz a kamrában jovolna ha mi egyszerű emberek is nyíltan ki tudnánk fejezni akaratunkat eről! Mert itt minden van de csak nékiek nekünk marad a kus ahogy Hofi Gézabátyam mondaná,

Zoltan
2021. feb. 25. 14:32

Lenyegtelen barmit tesznek 3% alatt maradnak ,nincs allami segitseg sem.

B.Gy.
2021. feb. 25. 15:53

Az a kerdes melyik kormanynak oszinte igazi erdeke,hogy mi magyarok magyarkent fentmaradjunk es fejlodjunk a szlovak vagy a magyar kormagynak es arra az oldalra kell allnunk. A masik dolog, hogyan maradhatunk meg magyarul beszelo szlovakkent ez a HId kinalata vagy osszefogunk es teljes magyarkent fejlodunk tovabb amit a MKP kepviselt idaig termeszetese megint arra az oldalra kell allnunk egy biztos sem igy sem ugy nem leszunk a szlovakok kedvencei amig egy is lesz belolunk.

T34
2021. feb. 25. 23:34

BB-vel lesz, vagy BB nélkül? BB kb olyan, mint Gyurcsány. Szóval nem kell. Asszem költői kérdés volt...

Lusmi
2021. feb. 26. 07:44

Kérdések: Kit képvisel az MKP és a HíD vezetése, ha az emberek min. 75%-a elutasítja ezt a frigyet?! Mire alapozzák azt, hogy ilyen elutasítottság mellett a közös förmedvényben megugorhatják az 5%-ot? Miért taszították el maguktól a növekedő Összefogást?...csak egy logikus válasz van: A saját egyéni érdekeik és politikai túlélési ösztönük nyomja el az undort, amit egyébként éreznek egymás iránt. De van az a pénz! A HíD cselekedetei/érdekei valahol érthetőek, az MKP meg szimplán csak gyáva, hülye és életképtelen párt. Azt hiszem ez a frigy ( Uramisten egy MKDSZ kebelezi be az MKP-t ....nooormális!!!) lesz az utolsó koporsószög. Bravó Béla, sikerült eltörni a felvidéki magyarság gerincét. Megteszünk mi mindent a saját magunk elmúlásáért, nem kell ide elnyomó. ...Gyáva népnek nincs hazája!

    Köszi Lusmi
    2021. feb. 27. 00:29

    Köszi Lusmi, hogy megirtad helyettem!

Bendegúz Ábrahám
2021. feb. 26. 12:30

Talán emlékszünk még 1989 után, hogy voltak olyan hangok is, hogy aki akkor az elmúlt 40 évben betöltött valami komolyabb pártfunkciót az ne kerülhessen szerepbe egy ideig. Nem így lett és mivel a kommunisták és STB-és ügynökök nem vesztek el, csak átalakultak, felszívódtak az újonnan alakult pártokban, tovább hegedültek a háttérből és gyakoroltak befolyást. Mostanról visszatekintve most már láthatjuk a romboló eredményeket. Aztán 1989-től most már eltelt most már több mint 30 év és magyar szempontból láthatjuk, hogy hány „magyar” párt alakult, mennyi ideig voltak a képviselőik kormánykoalícióban, miniszterelnök-hekhelyettesi posztban, majd 30 évnyi állandó „magyar” parlamenti képviselet, 15 év EU parlamenti „prüsszeli” képviselet, szivattyúzták a pénzt az egyikek a szlovák kormánytól a másikok a magyar kormánytól stb. A végeredmény több mint 100 000 hiányzó magyar lélek már a 10 évvel ezelőtti népszámlálásnál is és a fekete leves csak majd az idei népszámlálás után fog jönni. A lényeg, hogy ami eddig volt az az út nem vezet a boldogabb jövő irányába és megérett az idő a változtatásra. Ott kezdődne a megtisztulás, hogy alakuljon egy olyan magyar párt, amelybe bárki beléphet, aki segítő szándékkal és tenni akarással akar hozzájárulni az itt élő magyarság boldogulásához. Tehát az itteni magyarokért él és nem az itteni magyarokból él. Ebből következik, hogy aki az elmúlt 30 évben már betöltött bármilyen kormánytisztséget vagy miniszteri, államtitkári tisztséget vagy volt parlamenti képviselő bármelyik magyar vagy vegyes volt vagy meglévő párt színeiben, az legalább 1 ciklusban ne indulhasson ilyen posztokért, mivel ott a kísértés, hogy továbbra is a zsebtömésen törné a fejét. És nem elég csak a közösségen belüli fékező erőket kiiktatni, de vegyük tudomásul, hogy körülöttünk is milyen sötét erők munkálkodnak ellenünk, csak hogy megfojthassanak egy kanál vízben is és romboljanak még ott is, ami már valamelyest működik. Itt egy kis ízelítő: Az a baj, hogy őt az utóbbi időben pszichológus még biztos nem látta: https://domov.sme.sk/c/22582050/psycholog-huncik-matovic-by-mal-mysliet-na-to-ze-si-tu-orban-vyraba-volicov.html Aztán az egyik janicsár cikke: https://komentare.sme.sk/c/22605349/ako-si-viktor-orban-kupuje-visegrad.html?ref=tab Itt is szítják a tüzet, de nézzük meg milyen intézmény mögé bújva teszik ezt: https://domov.sme.sk/c/22604653/zaplatil-politikom-novinarom-aj-futbalistom-ako-si-orban-na-slovensku-buduje-vplyv.html?ref=tab Ez meg a csúcs, hogy milyen erők működnek a háttérben, de az úgymond magyar politikusoknak meg van idejük hajba kapni és nyilvánosan civakodni. http://hungarianmoney.eu/ A jövő elkezdődött és rajtunk áll, hogy milyen irányba halad tovább...

hugo
2021. feb. 26. 21:43

Ezek csak a pénzre hajtanak.Impotens politikusok ?!?!

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Hirdetés (X)

Kövessen minket