Nyitókép forrása: ta3.com

 

Az igazságügyi minisztérium még mindig azokra a dokumentumokra vár, amelyek nélkül nem tudja kérvényezni a Vámszedő-ügy egyik főgyanúsítottjának, Michal Suchobának kiadatását, és amelyet a Specializált Büntetőbíróságnak kell kiállítania.

 

A többmilliós túlárazott IT-beszerzésekkel kapcsolatos, visszaélésekkel és korrupció gyanújával teli botrány kapcsán a rendőrség korábban letartóztatta Jozef Brhel oligarchát és fivérét is, illetve Suchoba egyik cégének ügyvezetőjét, valamint František Imreczét, a Pénzügyi Főigazgatóság egykori főnökét és Milan Gregát, a Pénzügyi Főigazgatóság IT-szekciójának vezetőjét. Suchoba a hatóságok felszólítására sem tért haza, majd a nemzetközi elfogatóparancs kiadása után az Interpol őrizetbe vette Dubajban.

 

Az Egyesült Arab Emírségek és Szlovákia között azonban nincs hatályos kiadatási egyezmény, a közel keleti ország pedig egyetlen nemzetközi szabályozási rendszerhez sem csatlakozott, amelynek alapján lebonyolítható lenne Suchoba hazahozatala.

 

 hirdetes_810x300  

Marad a kétoldalú diplomáciai ügyintézés, amelyeknek azonban megvannak a maga a szabályai. Például, hogy a letartóztatástól kezdődő 30 napon belül diplomáciai úton el kell eljuttatni Dubajba a kiadatásról szóló kérvényt a szükséges csatolmányokkal együtt. Suchobát február 17-én tartóztatták le.

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!