Nyitókép: TASR/Jaroslav Novák

 

Még mindig érvényes, hogy az Európai Unión belül nyárig a felnőtt lakosság 70%-át be kell oltanunk – jelentette ki a csütörtöki EU-s videócsúcs után Igor Matovič kormányfő azzal, hogy pár héten belül a Johnson & Johnson vakcinája is elérhető lesz, amibe nagy reményt fektetnek.

 

„Jó a hatékonysága, egy adag is elég belőle és egy egyszerű hűtőszekrényben is tárolható. A válsághelyzet alakulásából tanulva azonban senki sem akar előre inni a medve bőrére. Reménykedjünk abban, hogy a logisztika most nem fog meglepetést okozni“

 

– konstatálta a kormányfő.

 hirdetes_300x300  

 

Matovič kifejtette, tekintettel a nehéz járványügyi helyzetre Szlovákia megpróbálja az összes lehetőséget megragadni arra, hogy növelje a beoltott személyek számát.

 

„Az EU a járvány alatt többször is megmutatta, hogy a segítségre szoruló országgal szemben szolidaritás létfontosságú“

 

– jegyezte meg Matovič, majd hozzátette: az EU-n kívüli országok vakcinaellátására is gondolni kell, máskülönben a mutációk folyamatosan aggasztani fognak bennünket.

 

 „A COVID-tanúsítványok kérdésében is mozdulnunk kellene valamerre. Nagy szükségünk lenne egy közös, modern európai megoldásra, ami mindenki számára egyforma lenne. Néhány ország azonban óvatos. Sajnálom, hogy nem sikerült megegyeznünk, ezért a tárgyalásokat márciusban ismét folytatni fogjuk“

 

– mondta a szlovák kormányfő, majd hozzátette: ez azt jelenti, hogy minden ország létre fogja hozni a saját tanúsítványát, ami után már nehéz lesz közös megoldást találni.

 

„Azt szeretnénk, ha az Európai Bizottság terjesztene elő javaslatot“

 

– konstatálta a kormányfő.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.