Nyitókép: TV Markíza/reprofotó

 

Az OĽaNO és az SaS helycseréjét, valamint az ĽSNS süllyedését mutatja a Focus legújabb felmérése, amit a Markíza Televízió Na telo c. műsorában mutattak be.

 

A politikai pártok támogatottságát mérő legújabb felmérésből egyértelműen kiderül, hogy Kotlebáék egyik hónapról a másikra elveszítették a választók szavazatainak harmadát, így jelenleg csak a szavazatok 6,6%-át tudnák megszerezni.

 

 hirdetes_810x300  

A legújabb Focus-felmérés szerint az első helyen 23%-os támogatottsággal továbbra is a Peter Pellegrini vezette Hlas áll. Úgy tűnik, hogy Pellegrini népszerűségén a lockdown ideje alatt tett szabólátogatás és a hír, hogy kormánygéppel ment a drezdai opera-előadásra, sem rontott.

 

 

A felmérés szerint a második helyen az OĽaNO-t megelőzve továbbra is a Richard Sulík vezette SaS áll 12,9%-os támogatottsággal, míg az OĽaNO-t jelenleg a választók 10,4%-a választaná.

 

A negyedik helyen jelenleg az ellenzéki Smer áll a szavazatok 9,2%-ával, az ötödik helyet a parlamenten kívüli Progresívne Slovensko szerezte meg (6,7%), a hatodik helyen pedig a süllyedő ĽSNS áll 6,6%-kal.

 

A jelenlegi kormánykoalíció két pártja, a Sme rodina és a Za ľudí a parlamenti küszöb közelében mozog. A Focus Boris Kollár és Veronika Remišová pártját is 5,2%-ra mérte.

 

Az MKP továbbra is tartja a 3% feletti eredményt. A januári 3,3%-os eredményhez képest februárra két tizedet javított (3,5%). A Most-Híd stagnál, továbbra is 2% körül mozog (míg januárban 2%-ra mérték, addig februárban 2,1%-ra). A felmérés nyertese magyar szempontból a kétpárti paktumból kizárt Összefogás, akiknek kedvezett az elmúlt hónap. A januári 0,6%-ról 1,3%-ra tornázták föl magukat, több mint megkétszerezve ezzel támogatottságukat.

 

Forrás: focus-research.sk

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.