Nyitókép: TA3 (reprofoto)

 

Frissítve: 21.01 A Sme rodina jövő szerdán dönt arról, hogy támogatja-e a kormányrekonstrukciót vagy sem.

 

A házelnök szerint a kormányfő leváltása automatikusan a kormány bukását jelenti. Elmondta, hogy a szerda esti koalíciós tanácson nem volt szó arról, hogy ki válthatná, és egyáltalán válthatná-e a jelenlegi kormányfőt.

 

„Hiába nyilatkozzuk azt, hogy nem akarjuk a kormány bukását, ha közben a lépéseink pont ez irányba történnek”

 

 hirdetes_810x300  

– tette hozzá.

 

Kollár: „a kormány rekonstukciójához elnökséget kell összehívnunk. Erre jövő szerdán kerül sor a Covid-19 mitt. Ezt követően fogjuk tájékoztatni koalíciós partnereinket. Készen állunk az erről szóló tárgyalásokra. Nem támogatjuk az előrehozott választásokat. Ha egyes koalíciós partnerek addig fogják erőltetni, míg erre sor kerül, akkor kiírom az előrehozott választásokat” – mondta.

 

Boris Kollár a koalíciós tanács tárgyalása után 2021. március 3-án. Kép: reprofoto (TA3)

 

Kollár szerint Igor Matovič, aki a legerősebb, 53 fős parlamenti frakciót adó párt, az OĽaNO elnöke, konstruktív volt a koalíciós tanács ülésén.

 

A kérdésre, hogy neki személyesen van-e bizalma Marek Krajčí egészségügyi miniszter iránt, nem akart válaszolni, mert ezzel elébe menne a még meg nem hozott politikai döntéseknek.

 

„A jövő szerdai elnökségi ülés után döntünk arról, hogy a Sme rodina hajlandó-e belemenni a kormányrekonstrukcióba, vagy sem. Senki nem akarja a kormány bukását. De ha a lépések ez irányba fognak haladni, akkor ennek az lesz az eredménye. Hiába beszélünk erről, ha végül épp ezt okozzuk”

 

– hangsúlyozta.

 

Egyben figyelmeztetett arra is, hogy aki megbuktatja a kormányt, annak a pártnak ez a lépés genetikailag beíródik a DNS-ébe. „Nem tehetjük meg, hogy egy évvel a választások után újra az emberek bizalmát kérjük – jelezte saját nézetét.

 

Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: Boris Kollár

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.