Nyitókép: hnonline.sk

 

Zuzana Čaputová államfő reagált arra a szóbeszédre, miszerint a jelenlegi kormányfő lemondása esetén szakértői kormány kinevezését támogatná.

Čaputová elutasította az ezzel kapcsolatos híreket, hogy Igor Matovič ( OĽaNO) esetleges lemondása után nem a legerősebb kormánypártból nevezné ki a miniszterelnököt, hanem szakértői kormányt támogatna.

 

Az államfő szóbeszédnek nevezte ezeket az állátásokat.

 

 hirdetes_400x285  

„Az én világomban nincsenek árulások és intrikák, habár én magam gyakran vagyok célpontja ilyenfajta támadásoknak. Mint most, az ilyen szóbeszéd esetében is,”

 

– reagált a DenníkN megkeresésére.

Krošlák: ilyen hírek terjednek

 

Arról, hogy a kormánykoalíció képviselői között olyan információ terjed, miszerint az államfő megkerülhetné a kormánypártokat és az OĽaNO-t, csütörtökön beszélt a korábbi teniszcsillag, jelenleg a legerősebb kormánypárt parlamenti frakcióját erősítő Krošlák. Ő volt az egyetlen az OĽaNO klubjából, aki nyilvánosan kritizálta Igor Matovič miniszterelnök kormányzási stílusát, és azt mondta, hogy a kormányt egy másik személynek kellene irányítania.

” Semmi esetben sem támogatom az előrehozott választásokat, akkor sem, ha Igor Matovič maradna mint kormányfő. Tudniillik, van itt egy probléma, amiről tudomást szereztem,”

 

– nyilatkozta Krošlák, utalva az esetleges szakértői, hivatali kormány kinevezésére.

 

DenníkN/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.