Nyitókép: teraz.sk

 

A legkisebb kormánypárt, a koalíciós válságot kirobbantó liberális Za ľudí szerint mélyen magába kell néznie mindenkinek annak érdekében, hogy a kormánykoalíció tovább működhessen.

 

Veronika Remišová pártelnök szerint az előrehozott választások katasztrófába sodornák az országot, ezért önreflexióra van szükség a kormánykoalíción belül. A közösségi oldalán közzétett bejegyzésében azt írta, hogy az állandó konfliktusok légkörében és feszültségek között nem lehet tovább működni.

 

A Za ľudí elnöke egyúttal kritizálta Jaroslav Naď (OĽANO) védelmi minisztert, annak kisebbségi kormányra vonatkozó szavai miatt. Naď a DenníkN-nek adott interjújában kizárta, hogy előrehozott választásokra kerülne sor, szerinte ugyanis kisebbségi kormányzásban is lehet működni. A két nagyobbik koalíciós partnernek, az OĽaNO-nak és a Sme rodinának együtt 70 képviselője lenne.

 hirdetes_400x285  

 

Remišová szerint ez azt is jelenti, hogy készen állnak az ellenzékkel és a „fasisztákkal” való együttműködésre. „A parlamenti többséghez 76 képviselőre van szükség. Önreflexió nélkül azt mutatják, hogy csak a hatalom a fontos számukra. Ez nagy csalódás a számomra, jelentette ki, hozzátéve, hogy a Za ľudíban frusztráltak attól, ahogy a kormánykoalíció működik.

 

NAMIESTO SEBAREFLEXIE VLÁDA S OPOZÍCIOU
Veronika Remišová: Vyhlásenie ministra obrany Jaroslava Naďa (Oľano), že sú…

Közzétette: Za ľudí – 2021. március 5., péntek

 

teraz.sk/Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.