Nyitókép: ujszo.com

 

Ma újra tárgyalóasztalhoz ül az előző maffiakormányban is aktív Most-Híd, valamint az MKP és az Összefogás, hogy kísérletet tegyenek a hárompárti „zegység“ létrehozására. A felek közti ellentétek feloldására ezúttal a Csemadok tesz kísérletet.

 

Békítő showt szervez a Csemadok az MKP, az Összefogás és a Most-Híd között

 

A Csemadokos Bárdos Gyula újabb önmeghasonulása

 hirdetes_300x300  

 

A kulturális szervezet próbálkozása azért is felettébb pikáns, mert épp a Csemadok és annak elnöke, Bárdos Gyula volt az, aki anno személyes lobbival, ráhatással és aláírásokkal is segítette az Összefogás megalakulását, most pedig ugyanaz a Bárdos Gyula nehezményezi, hogy az Összefogás pártként viselkedik.

 

A Körkép.sk információi szerint körvonalazódik egyfajta megegyezés az eddig vita tárgyát képező arányokat illetően, de így is a Most-Híd lenne az erősebb az Összefogással szemben. Mint arról korábban részletesen beszámoltunk, az MKP és a Most-Híd azért álltak fel a közös tárgyalóasztaltól február elején és folytatták kettesben a tárgyalásokat, mert nem tudtak dűlőre jutni a közös párt vezetésének személyi összetételét is adó arányokban.

 

A Most-Híd már kész tényként vette az MKP-val való duettet

 

Ezt követően a Most-Híd elnöke egy, a Körkép által elfogott és bemutatott levélben már kész tényként közölte saját párttársaival, hogy a magyar és a vegyespárt fúziójából egy új vegyespárt alakul. Solymos László szerint ez a politikai alakulat a vegyespárt eddigi értékrendjét is folytatná.

 

Körkép.sk exkluzív: Finisben az új vegyespárt! Így tenné fel az utolsó kenetet a Most-Híd az MKP-ra

 

Úgy tudjuk, a mostani egyezség része, hogy az Összefogás, mely nem értett egyet a nekik jutó 17 százalékos aránnyal az egységes párt vezetésében, nagyobb százalékarányt kapna. De nem 25 százalékot, mint amihez eredetileg ragaszkodott, hanem az egyik verzió szerint 21,5, a másik verzió szerint 22,2 százalékot.

 

Az MKP-nak jutna 50 százalék, a Most-Hídnak pedig 28,5, vagy 27,8 százalék.

 

A mai békítő show eredményéről a későbbiekben beszámolunk olvasóinknak.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.