Nyitókép: körkép.sk

 

A korona.gov.sk oldalon található információk szerint már a 60-70 év közöttiek is regisztrálhatnak koronavírus elleni oltásra függetlenül a foglalkozásuktól.

 

Cikkünk írásakor ugyan egyetlen szabad időpontot sem lehetett látni a rendszerben, de az oltóanyagok beérkezésétől, ill. az esetleges időpontvisszamondásoktól függően akár percenként is változhat a helyzet.

 

Egyes sajtóértesülések szerint az AstraZeneca vakcinájára lehetett jelentkezni, egy-két héten belül azonban már az orosz Szputnyik V oltóanyagjával is megkezdődik az oltás. Ennek feltételeiről egyelőre nem közöltek részleteket, Igor Matovič kormányfő azonban egy korábbi nyilatkozatában megjegyezte, hogy szeretné, ha az 50 év felettiek is lehetőséget kapjanak arra, hogy konkrétan az orosz vakcinára jelentkezzenek.

 

  hirdetes_300x300   

Kik jelentkezhetnek oltásra?

 

Szlovákiában jelenleg a következő korcsoportok, ill. munkavállalók jelentkezhetnek a koronavírus elleni oltásra:

 

 – egészségügyi dolgozók

– azon személyek, akik professzionális szinten közvetve vagy közvetlenül biztosítják a betegekről való gondoskodást, szállítást és diagnosztizálásukat

– a szociális szolgáltatást nyújtó intézmények (pl. idősotthonok) dolgozói

– szociális terepmunkások (pl. idősgondozók)

– 85 év felettiek

– 75 év felettiek

– 70 év felettiek

– 60-70 évesek

– azon személyek, akik az egyházon vagy hitközösségeken keresztül lelki szolgáltatást nyújtanak a koronavírussal fertőzött betegeknek a kórházakban, vagy a nyugdíjasotthonok bentlakóinak

 

Az oltásra való regisztrálási kérdőív itt érhető el.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.