Nyitókép forrása: reprofotó

 

Igor Matovič (OĽANO) kormányfő rendkívüli bejelentés keretében közös harcra, a győztes stratégiához való visszatérésre szólított fel.

 

A kormányfő arról beszélt, hogy az előttünk álló hetek sorsdöntőek lesznek, a járvány ugyanis minden környező országban tombol, drámai mértékben nő a betegek száma.

 

„Úgy ahogy tartjuk magunkat, de rengeteg betegünk van a kórházakban. Naponta halnak meg emberek. De képesek vagyunk fordítani a sorsunkon, fogjunk össze, és térjünk vissza a küzdelmünk első félidejében megtanult győztes stratégiához”

 

fogalmazott a kormányfő, hozzátéve, hogy miniszterelnökként mindent megtesz, hogy bebiztosítsa a megfelelő számú koronavírus elleni vakcinát.

 hirdetes_810x300  

 

Beszéde elején köszönetet mondott a frontvonalban dolgozó nővéreknek, orvosoknak, mentősöknek, elárusítóknak, illetve azoknak, akik „türelemmel viselték az idei év nehézségeit”.

 

Emlékeztetett, hogy az elmúlt 12 hónap második felében Szlovákia helyzete sokat romlott, és míg az első „félidőben” Európa legjobb helyzetben lévő országai közé tartoztunk, az időszak második felre a legrosszabbak közé csúsztunk le.

 

Matovič szerint a hanyatlás oka „teljesen egyértelmű: elhagytuk a győztes stratégiát”. Mint mondta, a járvány első hulláma idején a kritikus hangok ellenére a legtöbben betartották a korlátozásokat. Később azonban a második hullám idején ez megváltozott.

 

„Sokan közülünk azokra hallgattak, akik könnyű és olcsó megoldásokat kínáltak, akik a vállalkozások megnyitásáról beszéltek ahelyett, hogy óvatosságra intettek volna. Azzal, hogy hittünk ezeknek a hamis prófétáknak, elfelejtettünk hinni önmagunkban. Pontosan évvel az első szlovákiai koronavírusos eset megjelenése után felhívom önöket, mutassuk meg, mire vagyunk képesek. Mutassuk meg, hogy mire voltunk képesek az első hullám idején, és térjünk vissza ehhez a győztes stratégiához”

 

mondta a kormányfő, és ismét a korlátozások betartásának fontosságát hangsúlyozta.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.