Nyitókép: Jakub Kotian/TASR

 

Igor Matovič kormányfő úgy véli, hogy Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter mindent megtesz azért, hogy megbuktassa a kormányt. Ezt az RTVS Szombati dialógusok c. műsorában mondta el, hozzátéve, hogy ő mindent meg fog tenni azért, hogy meghiúsítsa Sulík tervét.

 

Matovič a műsorban kifejtette, hogy bár nagyon szívesen megtenné, nem fogja leváltani Sulíkot. A kormányfő azt is elmondta, hogy a március 3-ai kormányülésen Sulík perceken át vulgárisan szidalmazta.

 

  hirdetes_300x300   

„Megpróbál kapcsolatba lépni a képviselőinkkel, és mindenkit arra biztat, hogy előrehozott választásokra kerüljön sor“

 

– mondta Matovič Sulíkkal kapcsolatban, majd hozzátette: a Szputnyik behozatala csak ürügy volt a kormányválság kirobbantására.

 

„Sulík mindent megtett azért, hogy megbuktassa a Radičová-kormányt. Most ezt a kormányt akarja szétverni. Ez a hajlam benne van. Úgy látszik, hogy egy év kormányzás után ez mindig rájön”.

 

A kormányfő a Za ľudí kormánypárt lépései mögött nem lát rossz szándékot.

 

„Ezek az emberek őszintén jót akarnak Szlovákiának, komolyan gondolják a kormányrekonstrukciót, csakhogy sajnálatos módon hagyták magukat belerángatni a gazdasági miniszter és az SaS játékába“

 

– konstatálta Matovič.

 

A miniszterelnök szerint megvárják, hogy milyen eredményekkel fog végződni a Sme rodina koalíciós párt ülése március 10-én. Matovič kihangsúlyozta, hogy a folytatásról azokkal a pártokkal szeretne kommunikálni, akiknek fontos az ország sorsa.

 

A kormányfő végezetül bocsánatot kért az összes hibáért, amit elkövettek.

 

 „Rengeteg hibát követtünk el, de rengeteg jó dolgot is tettünk. Az első és a második félév között az a legnagyobb különbség, hogy mindannyian összetartottunk. Koncentráljunk a lényegre, ami nem más, mint az emberek élete és egészsége”

 

– zárta le Matovič.

 

SME/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.