Nyitókép forrása: markíza/reprofotó

 

A Markíza televízió Na telo című műsorában bemutatott friss Frocus-felmérés arra a kérdésre kereste a választ, hogy a Pfizer/BioNTech, a Szputnyik V, a Moderna, az AstraZeneca, a Johnson&Johnson, a Novavax és a SinoPharm vakcinái közül melyikkel lennének hajlandók beoltatni magukat az emberek.

 

Az eredmény szerint a legnagyobb bizalmat a Pfizer vakcinája élvezi, a megkérdezettek 55 százaléka ezt, vagy „inkább” ezt az oltóanyagot választaná. A második helyen az orosz Szputnyik V áll 53 százalékkal. A Moderna 46,9 százalékon áll. A sor végét a kínai Sinopharm zárja, amivel a megkérdezettek mindössze 27 százaléka oltatná be magát.

 

Forrás: markiza.sk, reprofotó

 

A két legnépszerűbb vakcináról alkotott véleményeket a Focus megvizsgálta pártszimpátia alapján is. Eszerint a német-amerikai Pfizer/BioNTech vakcinában a Za ľudí (86,3%), az OĽANO (78,2%) és az SaS (76%) választói bíznak leginkább, legkevésbé pedig az ĽSNS szavazói (23 százalék).

 hirdetes_810x300  

 

A Szputnyik a HLAS (66,4%), az OĽANO (64,8) és a Sme rodina (59,8%) választói körében a legnépszerűbb, legkevésbé itt is az ĽSNS választói bizakodók (45,6 százalék). Sokat elárul az is, hogy az ĽSNS-nél alig valamivel jobban viszonyulnak az orosz vakcinához a Za ľudí (46,3 százalék) és a PS (46,4 százalék) választói – mindkét párt esetében azonban érdemes megemlíteni, az egyik a felmérések szerint bőven a parlamenti küszöb alatt szerepel, a másik pedig épp csak felette.

 

Forrás: markíza.sk/reprofotó

 

Forrás: markíza.sk/reprofotó

 

A Focus azt is megnézte, hogy az orosz vakcina esetében mennyien vannak azok, akik bíznak benne, szemben azokkal, akik abszolúte elutasítják. Az eredmény szerint csak a Szputnyikkal a lakosság 11 százaléka oltatná be magát, de 22,5 százalék biztosan elutasítja.

 

Forrás: markíza.sk/reprofotó

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.