Nyitókép: TASR/Ján Krošlák

 

Szlovákia átvette azt a 15 ezer adag AstraZeneca koronavírus elleni vakcinát, amit Franciaország adományozott az országnak. Igor Matovič kormányfő szerint ez a nagy barátság gesztusa volt a franciáktól. Mindezt vasárnapi bajmóci sajtótájékoztatóján jelentette ki.

 

Matovič megköszönte Franciaországnak a vakcinákat, amelyeket „rendkívül hasznos és szimpatikus ajándéknak“ nevezett.

 

 hirdetes_300x300  

A kormányfő megjegyezte, hogy Franciaország aktívan részt vett abban is, hogy az EU-n keresztül Szlovákiai százezer SOS Pfizer/BioNTech-vakcinát kapjon.

 

„Bízom benne, hogy Szlovákia ma egy olyan fordulóponthoz érkezett, ahonnan már csak javulás várható“

 

– jegyezte meg Matovič.

 

Fotó: TASR/Ján Krošlák

 

Christophe Léonzi, Franciaország szlovákiai nagykövetének elmondása szerint Franciaország tudatosítja a Szlovákiát sújtó koronaválság súlyosságát.

 

„A koronaválság legnehezebb időszakaiban az EU keretén belül mi is az európai kollégáinkhoz fordultunk szolidaritásért, és a partnereink mindig reagáltak a kéréseinkre. Éppen ennél az oknál fogva reagált Franciaország is a szlovákok segítségkérésére“

 

– mondta Léonzi.

 

A nagykövet szerint a jelenlegi válság „valóban borzalmas“, de az EU-nak együttesen kell szembenéznie a sorssal. Véleménye szerint a közös hozzáállás a legjobb módszer a járvány legyőzésére.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.