Nyitókép: minv.sk

 

Az egészségügyi tárca ígérete szerint már nem fog kelleni a szabad oltási időpontokra „vadászni”. Zuzana Elišová, az egészségügyi minisztérium szóvivője szerint a tárca egy olyan alkalmazást készít elő, amely egyfajta „előszobaként” fog működni az oltáshoz.

 

A tárca feltételezése szerint az alkalmazás jövő hétre fog elkészülni, és az előnye abban fog rejleni, hogy az emberek a személyi számuk megadásával jelentkezhetnek majd be a rendszerbe és férhetnek hozzá az elektronikus nyomtatványhoz.

 

 hirdetes_300x300  

„A várakozóknak az életkoruk alapján küldenek majd meghívót az oltásra, ami azt jelenti, hogy először a legidősebbek fogják megkapni a meghívót. Jelenleg a részletek véglegesítésén dolgozunk. Amint elkészül, bővebb tájékoztatást fogunk nyújtani”

 

– pontosított Eliášová.

 

A minisztérium tájékoztatása szerint óriási az érdeklődés az oltás iránt, de a vakcinaszállítmány még mindig nem elegendő. Emiatt a tárcának folyamatosan frissítenie kell az oltási stratégiát aszerint, hogy éppen milyen vakcinaszállítmány érkezik az országba, és a szakértők mit ajánlanak.

 

Eliášová elmondása szerint az egészségügyi dolgozók és más alkalmazottak, akik közvetlenül érintkeznek rizikós csoportokkal, soron kívül igényelhetnek oltást.

 

Az Egészségügyi Információk Nemzeti Központja (NCZI) a regisztrációs űrlap módosításán is dolgozik annak érdekében, hogy az egészségügyi dolgozókkal (korhatár nélkül) párhuzamosan a 60 év feletti polgárok is jelentkezni tudjanak az oltásra. Az új űrlap a tervek szerint március 15-től lesz elérhető.

 

A tárca vasárnap azt ígérte, hogy növelni fogja az oltási időpontok számát. Kedd estig fokozatosan 29 700 új időpont megnyitását ígérték a 70 évnél idősebbek számára, szerdán (március 10.) és csütörtökön (március 11.) pedig 30 000 új időpont közzétételét ígérték a 60 év felettiek számára.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.