Nyitókép forrása: reprofotó/ HN

 

A kormány frissítette a COVID-szemafort. Az új adatok szerint Szlovákia 79 járásából jelenleg 34 került a legsúlyosabb veszélyeztetettségi kategóriában (fekete besorolás, ez a hetes fokozatú skála legrosszabbika). Különösen a Csehországgal közös határ mentén romlott a helyzet, a Szenyicei, Szakolcai és Miavai járásokban, valamint a Csacai és Kiszucaújhelyi járásokban.

 

Pár helyen azonban javult a helyzet. Feketéről vörösre váltott Galgóc (pár hete az ország legrosszabb helyzetben lévő járása volt) és a Simonyi járás, valamint a Gyetvai járás is. Az Érsekújvári járás a hetes fokozatú skála hatodik szintjén (bordó) állt eddig, most már a vörösbe tartozik. Mindössze három vörös járásunk van (Érsekújvári, Turdossini és Késmárki járások).

 

Több azonban délen is a fekete járás, keleten Tőketerebes rontott bordóról feketére.

 

 hirdetes_300x300  

A fekete járásokban nem javasolják az iskolák megnyitását, a bordóban a közegészségügyi hivatal külön rendelkezése alapján tilthatják meg a megnyitásukat. A fekete és bordó járásokban élő ingázóknak 7 napnál nem régebbi negatív PCR- vagy antigénteszt kell a határ átlépéséhez, a vörös esetében 14 napos is elég. Március 3-tól a járások közötti mozgás tilos a meghatározott kivételektől eltekintve, természtetjárás miatt sem léphetjük már át a járáshatárt.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!