Nyitókép: TASR

 

Önszántamból nem mondok le mint egészségügyi miniszter. Erről Igor Matovič kormányfőnek kell döntenie – mondta a TV Markíza keddi Na telo plus című műsorában Marek Krajčí. A miniszter szerint a kormányak a jelenlegi felállásban kellene folytatnia a munkát, Igor Matovičnak pedig maradnia kellene a kormányfői posztban.

 

Állítása szerint „nagyon nehéz a helyzete” az egészségi miniszteri posztban, de úgy véli, hogy „képes lesz helytállni”.

 

  hirdetes_300x300   

Krajčí szerint ebben az időszakban a kormányrekonstrukció „nem éppen a legbölcsebb döntés Szlovákia számára”.

 

A kormányválság megoldását abban látja, hogy mindegyik miniszter a saját tárcájáról fog gondoskodni. Krajčí úgy gondolja, hogy a távozásával nem oldódna meg a helyzet. Az egészségügyi miniszter kifejtette: a kormánykoalícióban kialakult helyzetért Richard Sulíkot (SaS) terheli a felelősség.

 

A miniszter arról is beszélt, hogy a szerdai kormányülésen fel fogja vetni az állami karantén kérdését azok számára, akik az EU-s országokon kívülről érkeznek Szlovákiába. Krajčínak az sem tetszik, hogy a 72 órás negatív teszt helyett az ingázóknak a hétnapos teszt is elég.

 

Krajčí arról is említést tett, hogy beszélni szeretne az Egészségügyi Információk Nemzeti Központjának (NCZI) igazgatójával arról, hogy miként működik az oltásra való regisztráció. Egyúttal elnézést kért azoktól az emberektől, akik nem tudtak regisztrálni az oltásra.

 

Az egészségügyi miniszter feltételezése szerint a nyári szünet előtt mindenki megkaphatja a koronavírus elleni vakcina első adagját, aki szeretné magát beoltatni. Krajčí szerint az EU által egyelőre még nem regisztrált orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcinával három héten belül kezdődhet meg az oltás. Azon érdeklődők számára, akik az orosz vakcinával szeretnék majd magukat beoltatni, egy különálló rendszer fog rendelkezésre állni, amit egy héttel az oltás kezdete előtt fognak elindítani.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.