Nyitókép: TASR/Dano Veselský

 

Pozsony Megye Önkormányzata (BSK) nagy kapacitású oltóközpontot nyit a pozsonyi Nemzeti Futballstadionban. A stadion területén létesített oltóközpont lesz az eddigi legnagyobb Szlovákia területén. Az oltópont várhatóan a legközelebbi hétvégén nyitja meg kapuit, jelentkezni pedig csütörtöktől lehet az Egészségügyi Információk Nemzeti Központjának (NCZI) weboldalán.

 

„Ami a szolgáltatás minőségét, a higiéniát és a biztonságot illeti, ez az oltóközpont páratlan lesz Szlovákiában. Szeretném hangsúlyozni, hogy ez az oltópont nemcsak a pozsonyiakat fogja kiszolgálni, hanem Pozsony megye összes 650 ezer lakosát is, beleértve a Malackai, Bazini és a Szenci járást”

 

– jelentette ki Juraj Droba, Pozsony megye elnöke.

 hirdetes_810x300  

 

Az oltóközpont eleinte csak hétvégenként fog működni, de szükség esetén akár péntekenként is. Az oltóközpont reggel 8.00 órától este 18.00 óráig lesz nyitva és 12 orvosi állomással fog rendelkezni.

 

A megye tájékoztatása szerint az új oltóközpontnak naponta 2000-2500 személy beoltására lesz kapacitása. Regisztrálni egyelőre az NCZI-n keresztül lehet, de a megye dolgozik egy úgynevezett tartaléklista létrehozásán is, amelyre a legrizikósabb csoportok kerülnének fel.

 

„Ezeknek az embereknek nem fog kelleniük „vadászni” az időpontokra, ugyanis az egészségbiztosítók a szakemberekkel együttműködve fel fogja nekik kínálni az oltási időpontokat”

 

– mondta Tomáš Szalay orvos. A megye jövő hét végéig szeretné elkészíteni a listát.

 

Az oltóközpontban egyelőre az AstraZeneca vakcinával fognak oltani, de nem kizárt, hogy a jövőben más vakcinák is elérhetőek lesznek.

 

Szalay egyúttal felhívta az emberek figyelmét arra, hogy időre, legfeljebb a terminus előtt öt perccel érkezzenek az oltásra.

 

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!