Nyitókép: reprofoto (Fb-live)

 

Frissítve: 15.37 Az OĽaNO minisztereivel és frakcióvezetőjével a háta mögött tartott sajtótájékoztatót ma a szlovák miniszterelnök. Igor Matovič teljes bizalmáról biztosította Marek Krajčí egészségügyi minisztert, aki azonban a két kisebbik koalíciós partner követelésére úgy döntött, lemond hivataláról. Minderre azt követően kerül csak sor, hogy sikerül beindítani a Szputnyik V vakcinával való oltást.

 

Azok csináltak belőle célkeresztet, akik a leginkább akadályozták

 

– mondta Matovič.

 

 hirdetes_300x300  

„Ugyanakkor fel kell tennünk a kérdést, hogy mit ígértünk az embereknek. Nem nézhetjük csak saját érdekeinket, hanem az ország érdekeit is. A politika nem mindig korrekt, és meg kell tanulnunk együtt élni vele”

 

– nyilatkozta.

 

„Marek, nagyra értékelem mindazt, amit az emberekért és életükért, egészségükért tettél”

 

– búcsúzott kollégájától a miniszterelnök,

 

„Nagyra értékelem a frakció támogatását. Sajnos, a két kisebb koalíciós párt az én személyemhez kötötte a koalícióban való maradásukat. Nem akarok obstrukciót, ezért jelen helyzetben lemondok a miniszteri posztról.

 

– jelentette be lemondását az egészségügyi miniszter.

 

Marek Krajčí épp bejelenti lemondását. Kép: reprofoto (Fb-live)

 

„A koronavírus-járvány legnagyobb harcosa távozik. Az, aki a leginkább küzdött az emberek egészségéért, távozik. És akik mindezt bagatelizálták, maradnak”

 

– mondta a legerősebb kormánypárt frakcióvezetője, Michal Šipoš.

 

Igor Matovič szerint Krajčí lemondása azt bizonyítja, hogy az OĽaNO képes áldozatot hozni. Ugyanakkor az ország politikai történetének legabszurdabb lemondásának nevezte a miniszter távozását.

 

Fájdalmas, de helyes lépést hoztunk – nyomatékosította a miniszterelnök, aki szerint nagyon közel álltak a koalíció felbomlásához.

 

Marek Krajčí nem azonnali, hanem távozása folyamatos lesz, hogy a járvány menedzselésének átadása akadálymentesen történjen.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.