Nyitókép: webnoviny.sk

 

Az SaS a hétvégén arról tanácskozik, milyen feltételekkel és egyáltalán érdemes-e tovább a kormányban maradniuk.

 

Kiszivárgott információk szerint a jobboldali liberális pártban nincs szó a kormányból való kilépésről, sem esetleges előrehozott választásokról. Sulíkék leginkább garanciákat akarnak elérni arra vonatkozóan, hogy a belső konfliktusok ne váljanak állandóvá. Egyúttal azt is szeretnék elérni, hogy bármilyen egyezség is köttetik a belső problémák megoldására, azok kikényszeríthetőek legyenek.

 

Az SaS hétfőn délelőtt 11 órakor jelenti be döntését. A párt számára veszélyt jelent, hogy a lemondott Krajčí a parlamentben esetleg átveszi Jana Cigániková helyét az egészségügyi bizottság élén. Ez azonban megváltoztatná a  a bizottságok elosztására vonatkozó parlamenti arányokat, ami újabb konfliktust eredményezne.

 hirdetes_810x300  

 

A kormányválság, mely egy ideig úgy tűnt, megoldódott, azután merült fel ismét, hogy Igor Matovič kormányfő Marek Krajčí lemondásáról szóló sajtótájékoztatón nem túl taktikus nyilatkozatokat tett az SaS-re és a Za ľudíra nézve. Utóbbi párt nyilatkozatai azonban jóval megértőbbek, ami az SaS mozgásterét is gyengíti.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.