Nyitókép: reprofoto

 

Az ország nyolc kerülete közül elsőként Besztercebánya indította el saját internetes felületét, ahol vakcina várólistára lehet jelentkezni. A lehetőség azok számára jelent megoldást, akik koruknál fogva csak később kerülnének sorra, de már korábban szeretnék beoltatni magukat.

 

A március 11-én indult rendszer központi felületként gyűjti az igénylőket, akiket értesítenek, amennyiben felszabadul vakcina vagy oltási időpont. Az oldal neve bbsk.nahradnici.sk.

 

Kép: Ondrej Luntner Fb-oldala

 

 hirdetes_810x300  

Mint ismert, eddig is lehetett különböző várólistákra jelentkezni, de ezek általában az egyes kórházak, vakcinázási központok egyénileg kezelt listái voltak. Besztercebánya megye az első, mely igyekszik megelőzni a káoszt és a felesleges tolongást, idegeskedést, lehetővé téve az internetes regisztrációt.

 

Ondrej Luntner, megyei alelnök szerint a megye lakosai akkor járnak el a legelőrelátóbban, ha minden családtagot beregisztrálnak, akiknek szükségük van a mielőbbi vakcinára. A rendszer a hét minden napján, non-stop fogadja az adatokat. Amennyiben a konkrét időponttal rendelkező személy nem érkezik meg, vagy az oltási központ további vakcinákat kap, a call centrum felhívja a várólistán szereplő személyeket. Luntner szerint ez általában a napi mennyiség öt százalékát jelenti.

 

 

Mint írják, 18 éven feletti személyek jelentkezését várják. Ígérik, hogy transzparens szűrő biztosítja, hogy a call centrum elsősorban kor és orvosi diagnózis alapján választja ki az embereket a várólistáról.

 

A rendszer nem alternatívája a központi, NCZI által működtetett jelentkezésnek. Kizárólag póttagok regisztrációjára szolgál.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!