Nyitókép: dennikstandard.sk

 

Vladimír Pčolinský ellen vallott a pénzügyőrség bűnügyi osztályának korábbi vezetője, Ľudovít Makó is.  A Markíza információi szerint Makó azt állítja, hogy ő közvetített a maffialistás oligarcha, Zoroslav Kollár és Pčolinský, illetve helyettese, Boris Beňa között. A közvetítés egyes sajtóinformációk szerint 40 ezer eurónyi csúszópénz célba juttatását jelentette annak érdekében, hogy a Szlovák Titkosszolgálat (SIS) leállítsa Kollár telefonjának lehallgatását.

 

Az ügy mindenesetre egyre bonyolultabb. Egyes, korábban Lipšic, Krajniak és Pčolinský közelében mozgó újságírók arról cikkeznek, hogy a SIS igazgatójának letartóztatás körül több kérdés is tisztázatlan. Jaroslav Daniška Štandard napilapban megjelent cikke szerint Pčolinský letartóztatásával a rendőrség vagy soha nem látott magasságokba emelte a „vesszen a férgese“ elvet, vagy átlépte saját határait és a kormány destabilizációjára törekszik.

 

A DenníkN úgy tudja, hogy Pčolinskýt, aki az éjszakát rács mögött töltötte, pénteken kihallgatta a rendőrség. A TA SR hírügynökség Pčolinský ügyvédjét idézve viszont állítja, hogy Pčolinský nem tudott vallomást tenni, mert egyelőre még nem oldozták fel a titoktartási kötelezettség alól.

 hirdetes_300x300  

 

A Sme rodina, mely a kormánykoalíció második legerősebb pártja, és egyben Pčolinskýt javasolta a SIS élére, állítja, hogy Pčolinský ártatlan, és a háttérben hatalmi harc áll. Pčolinský testvére, a Sme rodina frakcióvezetője szerint a nyomozó még nem kérte fel az államfőt a titkosszolgálati vezető titoktartási kötelessének feloldására. Így Pčolinský szerinte nem is védekezhet.

 

Bárhogy is alakul a további nyomozás, az vagy a rendőrség, vagy a Sme rodina igazát támasztja majd alá, annak minden következményével együtt.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.