Nyitókép: reprofoto (rtvs live)

 

„Úgy néz ki, hogy sikerült megtörni a járványgörbét. Az emberek felelős hozzáállásának is köszönhetően” – fogalmazott Krajniak a köztévé vasárnap déli politikai vitaműsorában. A Sme rodina szociálisügyi minisztere egyúttal elnézést kért az emberektől amiatt, hogy súlyos járványügyi helyzeten a kormány saját magával foglalkozik.

 

Ami az esetleges előrehozott választásokat illeti, Krajniak szerint a megoldást a Matovič és Sulík közötti kibékülés jelentkezi.

 

„Mi ezt elfogadnánk annak érdekében, hogy az emberek reális problémáinak megoldásával foglalkozzunk.“

 

 hirdetes_810x300  

– tette hozzá Krajniak.

 

Milan Krajniak (Sme rodika) és Viera Leščáková (Za ľudí) az 5 perc múlva 12 műsorában 2021. március 14-én. Kép: reprofoto: rtvs-live

 

A Za ľudí részéről a műsorban részt vevő Viera Leščáková szerint jelenleg két párt érti az önreflexió szükségességét, amivel saját magukra és a Sme rodinára gondolt. Mint elmondta, a kormányfő kommunikációs stílusával van probléma, azzal, ahogy a koalíciós partnerek és az emberek felé megnyilvánul.

 

A Za ľudí politikusa szerint a kormányváltás folytatását az okozta, hogy Marek Krajčí egészségügyi miniszter lemondásának formája és stílusa nem volt megfelelő.

 

„A miniszterek dolgozni akarnak. Vannak eredményeink, amit folytatni szeretnénk”

 

– tette hozzá.

 

Viera Leščáková (Za ľudí) az 5 perc múlva 12 műsorában 2021. március 14-én. Kép: reprofoto: rtvs-live

 

A legkisebb kormánypárt vasárnap este 19.00 órakor tart elnökségi ülést, ahol a hétfői koalíciós tanácson előterjesztendő saját feltételeikről is tárgyalnak.

 

Leščáková nem tudta kizárni annak veszélyét, hogy széthull a párt parlamenti frakciója, ahonnan már ketten távoztak, és egy harmadik személy, Benčík képviselő is távozóban van.

 

A Za ľudí politikusának szavaiból ugyanakkor viszonylag kiérezhető volt, hogy a párt a koalíció folytatásában érdekelt.

 

Az ellenzék részéről jelen levő smeres Richard Takáč szerint az egész kormány csődöt vallott, a Hlas politikusa, Matúš Šutaj Eštok pedig úgy látja, hogy egy nagy színházat látunk.

 

A Smer és a korábbi Smer két politikusa. Kép: reprofoto (rtvs live)

 

A műsor további részében a két ellenzéki politikus saját kritikájuk mellett nem volt képes válaszolni azokra a kérdésekre, hogy ők maguk támogatnák-e vagy sem a kötelező állami karantént, a tesztelést, vagy az ország teljes lezárását. A koalíciós vendégek szerint ez annak bizonyítéka, hogy a Smer és a Hlas politikusainak véleménye változik a járvánnyal.

 

Leščáková szerint, míg a jelenlegi koalíció tartalmilag egyetért és formális problémákat old, addig az előző, félmaffia kormány tartalmi problémákkal küzdött

 

„Senki nem akar előrehozott választásokat, mert tudatosítjuk ezeket a dolgokat“

 

– zárta a Za ľudí politikusa.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.