Nyitókép: TASR/AP

 

Állami Gyógyszerellenőrzési Hivatal (ŠÚKL) továbbra is az AstraZeneca-vakcinával történő oltás folytatását javasolja Szlovákiában. A vakcina hozadéka továbbra is felülmúlja a kockázatokat.

 

Az utóbbi napokban több ország is leállította az AstraZeneca néhány tételének használatát, miután vérrögképződéseket diagnosztizáltak a brit–svéd vakcinával történő oltás után.

 

 hirdetes_300x300  

„Az oltás leállítása minden esetben megelőző lépés volt. Egyelőre okozati összefüggést nem mutattak ki az oltás és a trombózis között. A jelenleg elérhető adatok nem arról tanúskodnak, hogy a regisztrált trombózisos esetek közvetlen összefüggésben lennének az AstraZeneca-vakcinával”

 

– magyarázta a ŠÚKL.

 

A többi európai tagország Nagy-Britanniával, Kanadával és Ausztráliával és Mexikóval együtt továbbra is folytatja az oltást. Az EU-ban és Nagy-Britanniában eddig 17 millió személyt oltottak be az AstraZenecával, és a vérrögképződéses komplikációk száma a beoltott személyeknél nem volt magasabb, mint az átlagos népességnél.

 

„Az Állami Gyógyszerellenőrzési Hivatal az összes elérhető bizonyíték és a kedvezőtlen járványhelyzet miatt továbbra is ajánlja az AstraZeneca vakcinával történő oltást”

 

– konstatálta a ŠÚKL.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.