Nyitókép forrása: markíza.sk

 

A Dobytkár (Állattenyésztő) ügy több gyanúsítottja már szabadlábon védekezhet. A nyitrai oligarcha, Norbert Bödör vizsgálati fogáságát azonban ma a Specializált Büntetőbíróság újabb három hónappal meghosszabbította, másik két gyanúsítottéval együtt (Ľubomír Partika, Peter Kuba).

 

Az Állattenyésztő ügy Szlovákia egyik legnagyobb korrupciós ügye, amelyben a gyanú szerint legalább 10 millió eurónyi csúszópénz cserélt gazdát, és az Agrárkifizető Ügynökség uniós forrásaira rátelepedő korrupciós lánc végső haszonélvezője Bödör lehetett.

 

Kapcsolódó hír, hogy a nemrég szabadlábra helyezett Monika Jankovská (egykori smeres államtitkár, akit az igazságszolgáltatás befolyásolásáért és korrupcióért fogtak perbe) ismét börtönbe megy. A Nagyszombati kerületi bíróság a Fatima-ügy miatt helyezte vizsgálati fogságba. A Fatima-ügy egy trencséni szórakozóhely maffia általi erőszakos kisajátításáról szól, amelyben Jankovská a vádak szerint a maffia javára befolyásolta az igazságszolgáltatást.

 

 hirdetes_810x300  

A volt smeres államtitkár február elejétől kórházban van, egyszer öngyilkosságot is megpróbált elkövetni gyógyszertúladagolással. Védőügyvédje szerint Jankovská „teljesen összeomlott”.

 

Aktuality.sk, körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!