Nyitókép: Branislav Wáclav/Aktuality.sk

 

Szlovákia legnagyobb oltóközpontjában, a pozsonyi Nemzeti Futballstadion helyiségeiben több mint 2 900 személyt oltottak be hétvégén. Szombaton (március 13.) 1 500 ember kapcta meg a vakcinát, vasárnap (március 14.) pedig 1 400 – tájékoztatott Juraj Droba, Pozsony megye elnöke.

 

Droba szerint a hétvége folyamán sikerült meggyőzni a megye lakosait arról, hogy az oltást jól is lehet csinálni.

 

 hirdetes_300x300  

 „Úgy gondolom akármilyen is a hozzáállásunk az oltáshoz, rá kell jönnünk arra, hogy ez az egyetlen hosszú távú hatékony módszer arra, hogy a COVID-19 betegséget legalább olyan mértékig elhárítsuk, hogy ismét normális keretek között tudjunk élni“

 

– jegyezte meg Droba, aki bízik abban, hogy a lehető legtöbb embert sikerül meggyőzni az oltás helyességéről.

 

Droba szerint a legnagyobb problémát az Egészségügyi Információk Nemzeti Központja (NCZI) weboldalán keresztül történő regisztráció okozza. A megyefőnök szerint Pozsony megye egy saját regisztrációs rendszer kialakításához szeretne folyamodni, ami lehetővé tenné a nagy kapacitású oltópont ellenőrzését.

 

Tomáš Szalay, Pozsony megye egészségügyi részlegének igazgatója beismerte, hogy pénteken (március 12.) a regisztrációs rendszernek köszönhetően több hibát is el kellett hárítaniuk, ugyanis a rendszer egy adott percre 150 személynek engedélyezte a regisztrációt, emellett pedig a 70 év felettiek is be tudtak regisztrálni, holott őket nem oltják az AstraZeneca vakcinájával.

 

Jana Bittó Cigániková, a parlament egészségügyi bizottságának elnöke kiemelte, amennyiben a polgároknak gondja akad az oltásra való regisztrációval, tárcsázhatják a tárca infóvonalat a 0800 174 174-es számon.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.