Nyitókép: hnonline.sk

 

Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszter szerdán koradélután hivatalosan is átadta lemondását Zuzana Čaputová államfőnek. A köztársasági elnök átmenetileg Krajniak párttársát, Andrej Doležalt bízta meg a tárca vezetésével.

 

Az államfővel való találkozó után Krajniak köszönetet mondott munkatársainak az elmúlt egy évben elvégzett közös munkáért. Kiemelte, hogy milyen sikereket sikerült elérnie a tárca vezetőjeként a koronavírus árnyékában – pl. kurzarbeit.

 

Kiemelte, hogy annak ellenére, hogy a kormányválság során senki sem kérte, hogy pártja hozzon bármilyen áldozatot, úgy érzi, lemondásával ők megtették azt a gesztust, amely szerintük segíthet a helyzet tisztázásában. Elmondta, hogy néha nincs idő arra, hogy kibontsák a gordiuszi csomót, hanem csak egyszerűen át kell vágni azt.

 

 hirdetes_810x300  

Boris Kollár házelnök, a Sme rodina elnöke sajnálatát fejezte ki a kialakult helyzet miatt. Bízik abban, hogy Krajniak helyére sikerül majd ugyanolyan minőségi minisztert ültetniük, mint amilyen párttársa volt.

 

Igor Matovič kormányfő megjegyezte, hogy számára az egyik legnagyobb pozitív csalódás volt Milan Krajniak, aki kiemelkedően vezette minisztériumát. Köszönetet mondott Krajniaknak az elvégzett munkájáért, azért az emberiességért, amelyek a kormányüléseken jellemezték őt. Megjegyezte, hogy kormánya egyik legjobb minisztere távozik és azt kívánta Boris Kollárnak, hogy legalább egy Krajniakhoz hasonló jó minisztert tudjon találni.

 

Andrej Doležal ígéretet tett arra, hogy felelősségteljesen vezeti majd a rá bízott minisztériumot, amíg arra szükség lesz.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!