Nándor
  • HUF: 361.95
  • USD: 1.16
  • 7 °C
  • 19 °C

Hirdetés (X)

Belföld

Folytatódik a “(dél)szlovákiai Texas” története: az elítélt adócsalók üzlettársaitól a Most-Híd ügyvédjéig

Rövid megállóval a MOL Aréna kivitelezőinél

Nyitókép forrása: Silvia Trešňáková háza Zsigárdon

 

A “szlovákia Texas” fényűző rezidenciákról szóló története tovább folytatódik. Az Aktuality.sk újabb terjedelmes oknyomozásban viszi tovább azt az ügyet, amelyben újra újra felmerül Gál Gábor, volt most-hidas igazságügyi miniszter neve. Ezúttal új szereplőkkel is bővül a stáblista.

 

Kertész József, akinek cége több millió eurónyi uniós forrásra tett szert mezőgazdasági projektek megvalósítására, jelenleg elítélt adócsaló, és a rendőrtisztek és adóellenőrök megvesztegése miatt számíthat újabb bírósági tárgyalásra. Vele együtt kerül bíróság elé korrupció és adómanipuláció miatt Kolozsi János is, akinek cége szintén jelentős, több százezer eurós összegeket kapott korábban, Például egy rancs létesítésére. Kolozsit és Kertészt a Jopi Trade körüli adócsalási ügyek kötötték össze. A Jopi Trade jogi képviseletét egykor Gál Gábor (Most-Híd) látta el.

 

A történet új szereplői Silvia és Karol Trešňák, akik nem csupán szomszédai Kolozsiéknak, de üzlettársai is.

 

Kész hálózat

 

Az Aktuality.sk cikke szerint egy Trešňákékhez kötődő nonprofit szervezet, a Perennis 1,3 millió eurós uniós támogatásra tett szert, hogy megépítsen és fenntartson egy 24 férőhelyes idősotthont. Az egyetlen cég, amely bejelentkezett az otthon megépítésére kiírt pályázatra, az Ava-stav volt. Az a galántai cég, amely többek között a dunaszerdahelyi MOL-Arénát és a futball akadémiát is építette. A dunaszerdahelyi futballklub tulajdonosa Világi Oszkár.

 

Az Ava-Stavnak a fenti két példánál jóval több sikeres közbeszerzése is volt. Az elmúlt években bírósági, községi épületeket, szennyvízhálózatokat és közműhálózatokat épített fel az adófizetők pénzéből. Forgalmát ez idő alatt meghatszorozta.

 

Legújabb megbízója, a Perennis, Galánta közelében létesítene öregotthont az Agroreal nevű cégtől bérelt területeken. Az Agroreal mögött pedig Bende Sándor áll. Ő Diószeg alpolgármestere, akit 2018-ban a NAKA 12 másik emberrel együtt letartóztatott áfacsalás gyanújával. Később szabadlábra kerültek, a nyomozás azóta is tart.

 

Az Ava-stavnak nem csak az ügyfelei, de háttere is igen beszédes. A céget 2011 és 2013 között a Nagy&Partners ügyvédi iroda képviselte kereskedelmi jogi ügyekben. Nagy Károly ügyvéd pedig Gál Gábor korábbi most-hidas igazságügyi miniszter asszisztense volt. Nagy egy időre átvette Gáltól Kertészék jogi képviseletét is azokban a kereskedelmi ügyekben, ahol a vállalkozók a szlovák adóhatóságot perelték több százezer eurónyi adóvisszaigénylés miatt.

 

Nagy ráadásul nem csak Gálhoz áll közel, hanem a Most-Hídhoz is: a párttal kapcsolatos négy bírósági perből háromban ő képviselte a Most-Hidat.

 

 

Szlovákiai Texas: A polgármester egy adócsalónak tartozott, ezért inkább elrendelte a kivégzését

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 31 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Mgr.Párkány Attila
2021. Már. 20. 18:43

Az AVA stav - BEKOR s.r.o. tulajdonosa Gyurkovics a 90 es évek mafia módszerével elfoglalta a Deáki termálfūrdöt....miközben jogtalanul és tévessen a Deáki polgármesternö támogatásával ( csalással akarná megvenni ' cssk 346 400 Euró ért.... 35 000 m2 éd 43 épitményt !!!) De mivel az én cégem 2015 töl - 2030 ig bérlö a fūrdön és mink újjítottuk fel 2015-2017 ben ( minimum 700 000 Euro befektetéssel - de ezt is el adta velūnk eggyūtt a Deáki polgármesternö ) .....nos és csodák cdodájával a Gyurkovics úr itt is öregotthont akar építenni !!!!! Szivessen adok közvetett informäciökat ) Gerinctelen a falu - polgármestetnö és a AVA stav - BEKOR s.r.o. cég tulajdonosa maga Gyurkovics úr is....... Érdekes cikk lesz ebböl és itt már nem csak az Alsó Határ ( Dolný Chotar ) maffiózó polgármestere Dora Fetenc - de most a Deáki polgátmesternö ' Ing.Jakócs Krisztína - jogtalan eljárása is érdekes - a falu képviselök hozzá állása is érdekes + a falu eljárásai az építkezések körūl ( melyböl érdekesség kedvéjért sokat az AVA stav épített )...

zsolt
2021. Már. 26. 17:04

Kedves Parkany ur !!! szerintem most telt be a pohar es en mint deaki kepviselo szeretnek hozzaszolni par szot a vadaskodasaidhoz. Elso sorban a furdo eladasa jogilag rendben van, mivel tobb honapon keresztul tobb jogasz allitotta ossze a szerzodest.A vadaskodasaid a polgarmester asszonnyal szemben jogtalanok amit termeszetesen buntetoeljarasban fogunk lefolytatni. tovabra amit szeretnek felhozni 4 even keresztul 1 ember utan sem fizettel szallas adot amit nagyon gyorsan ki lehet szamolni 365 nap x 140 agy x 0.30 cent per 4 ev. 4 ev alatt. attepitetted a bazent ami minden engedely nelkul engedelyunk nelkul tettel epitkezesi engedely es a plénum jovahagyasna nelkul tetted ami termeszetesen benne volt a szerzodesbe ha valamit att akarsz epiteni azt jova kell hagyni a kepviselotestuletnek es a berú hazas koltseget is . es meg tudnam folytatni !!!!!

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket