Nyitókép: reprofotó/automat.gov.sk

 

A beruházási, régiófejlesztési és informatizációért felelős minisztérium digitális COVID-automatát hozott létre, amely járások szerint kínál általános áttekintést az érvényben lévő óvintézkedésekről. A tárca pénteken indította útjára a próbaverziót.

 

„A COVID-automata vélhetően még hosszú ideig végig fogja kísérni az életünket. Ez a digitális verzió mindenkinek segít a helyes tájékozódásban, ugyanis járásokra lebontva tartalmazza, hogy a COVID-automata szerint mi engedélyezett és mi nem az adott járásban“

 

– magyarázta Veronika Remišová (Za ľudí) informatizációért felelős miniszter, aki azt is hozzátette, hogy a jelenlegi próbaverzióhoz lehet megjegyzéseket, észrevételeket küldeni, ugyanis a tárca ezek alapján tud javítani a digitális automatán.

 

 hirdetes_400x285  

A digitális COVID-automata az automat.gov.sk internetes címen érhető el klasszikus számítógépekről és mobiltelefonokról egyaránt. Az okostelefonok használói egyszerűen elmenthetik az automatát és klasszikus alkalmazásként használhatják a telefonjukban. Elég, ha a keresőbe beírják a címet, nem kell semmit letölteni.

 

Engedélyezett aktivitások járások szerint

 

A digitális COVID-automata áttekintést nyújt arról, hogy az egyes járásokban milyen aktivitások engedélyezettek.

 

„A COVID-automata egy bonyolult mechanizmus, ezért egy egyszerűsített, digitális változatban szeretnénk a polgárok rendelkezésére bocsátani“

 

– magyarázata Remišová.

 

Aktuality.sk/Körképs.k

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.