Nyitókép: TASR – Pavel Neubauer

 

Az SaS szerint hazugság, hogy egyezséget kötöttek volna Mária Kolíková (Za ľudí) igazságügyi miniszterrel arról, hogy ha előrehozott választásokra kerülne sor, akkor ő lenne a párt választási listavezetője. A liberálisok egyúttal azt is tagadják, hogy szövetséget kötöttek volna a PS-szel és titokban a Hlas-SD pártot támogatnák. Az SaS mindezt egy sajtóhírben közölte, reagálva a Pravda napilap szombati cikkében megjelent állításokra.

 

„Határozottan elhatárolódunk ezektől az állításoktól, amelyekkel az olvasókat próbálják meg átverni. Ebből az okból kifolyólag a sajtótörvény értelmében helyreigazítást fogunk követelni”

 

– tolmácsolta az SaS álláspontját Ondrej Šprlák, a párt szóvivője.

 hirdetes_810x300  

 

A szóvivő hangsúlyozta, teljesen abszurd „Kolíková miniszter asszonyt előtérbe helyezni”, hiszen az SaS többször is kihangsúlyozta, hogy a kormányfői poszt az OĽaNO-é.

 

„Bízunk benne, hogy a mozgalom képes arra, hogy új kormányfőt kínáljon fel. Továbbá azt is többször elmondtuk, hogy ellenezzük az előrehozott választásokat, és nem is fogunk mellette szavazni”

 

– jegyezte meg Šprlák.

 

A szóvivő élesen elutasítja azokat a spekulációkat is, miszerint a párt az előrehozott választások utáni új koalícióról egyeztetne.

 

„Az SaS egyetlen tagja sem tárgyalt a Hlasszal és a PS-szel”.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!