Nyitókép: thinkstockphotos.com

 

Pozsony Főrév (Ružinov) városrészének felfedezése szerint a Pažítková utcai idősotthonban nagy valószínűséggel bántalmazták az ügyfeleket – tájékoztatott a közösségi oldalán Martin Chren, Főrév polgármestere, aki feljelentést tett az ügyben.

 

Gondozás elhanyagolása és bántalmazás

 

„Az utóbbi hetekben az ellátás durva elhanyagolását tártuk fel a Pažítková utcai idősotthonban, sőt néhány esetben az ügyfelek bántalmazására utaló jelek is napvilágot láttak“

 

 hirdetes_810x300  

– jelentette ki Chren, aki hozzátette: a kliensek bántalmazásáról nagyjából három hete tudnak, de kulcsfontosságú volt, hogy az érintett kliensek állapotát dokumentálják és biztonságba helyezik őket.

 

A polgármester tájékoztatása szerint közeli és megbízott személyek bántalmazása, bűntény elhallgatása, valamint lopás miatt tettek feljelentést. Chren szerint külsős szakemberek segítségével eddig két bántalmazott esetet már dokumentáltak, az elkövetkezendő napokban pedig minden bizonnyal több eset dokumentációja is társulni fog az eddigiekhez.

 

A bántalmazásokra januárban derült fény

 

A Pažítková utcai idősotthon a járvány kirobbanása óta az ügyfelek védelme érdekében bezárta kapuit az idegenek előtt. Amikor idén januárban az idősotthonban felütötte a fejét a fertőzés, a városrész válságmenedzmentet küldött az intézménybe.

 

A főrévi polgármester szerint a külsős csapatok fedték fel azokat az eseteket, amelyek az ügyfelek bántalmazására utaltak. Mint kiderült, az elhanyagolt kliensektől megvonták az ételt, zúzódások borították a testüket, nem megfelelő higiéniában részesítették őket, bevérzésekkel és zúzódásokkal rendelkeztek és a személyes dolgaikat is ellopták.

 

Az érintett alkalmazottakat elbocsátották

 

 „Az alkalmazottak egy kisebb csoportját, akiknél jelentkeztek az erőszakos viselkedés jelei, már elbocsátották az intézményből. A lehető legjobb gondozás biztosításának érdekében néhány ügyfelet a család jóváhagyása alapján áthelyeztük a Pivoňková utcai otthonba“

 

– tette hozzá Chren.


 

Webnoviny.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.